Webinarium: Patenttvister i Kina (27/5)

Webinarium: Patenttvister i Kina (27/5)

Torsdag, 27 maj 2021 klockan 08:30

Rouse Sweden, Online genom Microsoft Teams

Den kinesiska marknaden fortsätter att expandera i snabb takt. Detta påverkar svenska teknikbolag vilka ofta är både innovativa och exportberoende: antingen genom en direkt påverkan på egen produktion, försäljning eller produktutveckling i Kina, eller indirekt genom användningen av kinesiska underleverantörer, samarbetspartners eller finansiärer i den egna verksamheten. De svenska företagens stora exponering för den kinesiska rättvisan innebär att det numera är helt nödvändigt att känna till hur rättsystemet fungerar, och framförallt hur det går till vid ett tvistemålsförfarande. Vad måste man känna till för att kunna processa på ett bra sätt? Detta seminarium är en fördjupning av ett mycket uppskattat seminarium som vi höll under hösten (24/11). 

Att kunna förstå och hantera affärs-, teknik- och juridiska problem med kopplingar till Kina har blivit viktigare än någonsin, men samtidigt saknar många företag kunskaper om hur det kinesiska rättssystemet/domstolsväsendet fungerarar i praktiken – inte minst när det kommer till immaterialrättsliga frågor.

Torsdagen den 27:e maj arrangerar Rouse Stockholm, tillsammans med vår kollega Carol Wang (Shanghai), ett webinarium där vi djupdyker i ämnet patenttvister i Kina. Vi kommer ta upp en mängd olika teman, som relationen mellan intrång och ogiltighet, användandet av vittnen, relationen mellan muntlig och skriftlig framställning, möjligheter till vitesförbud, och hur kostnadsstrukturen ser ut för ett tvistemål i Kina.

 

DU FÅR LÄRA DIG / DÄRFÖR GYNNAS DITT FÖRETAG

1. Vad finns det för likheter och skillnader mellan patentprocesser i Kina och patentprocesser i Europa?

2. Hur fungerar själva tvistemålsprocessen; vad behöver man känna till för att kunna vinna ett mål?

3. Hur ser kostnadsstrukturen ut för ett tvistemål? vad kan man förvänta sig i form av utgifter?

 

För vem?

  • IP Managers
  • IP Directors 
  • Patentchefer
  • Chefsjurister
  • Legal Counsel 

 

Datum: Tors 27 maj

Tid: Webinarium mellan kl. 8:30 – 10:00

Språk: Engelska

Plats: Online. Anmälda deltagare får inbjudan via Outlook men en länk till webinariet.

Medverkande:

Carol Wang, Shanghai, jurist och partner, Lusheng Law Firm (del av Rouse Network), Malin Keijser Bergöö, European Patent Attorney, Rouse Stockholm och Thomas Randes, Global Head of Rouse Consultancy. 

 

Övrigt: Anmälda deltagare får en inbjudan via Outlook med en länk till webinariet i Microsoft Teams.

 

Varmt välkommen!

/Team Rouse

Välj bokningstyp och antal
Bokningstyp Antal Pris / Antal

Dela