Webinarium: Patent och enforcement i Kina (9/10)

Webinarium: Patent och enforcement i Kina (9/10)

Fredag, 9 oktober 2020 klockan 08:30

Rouse Sweden, Online genom Microsoft Teams

Den kinesiska marknaden växer så det knakar, och få har råd att stå bredvid. I takt med att allt fler utländska företag har etablerat sig i Kina så har också det kinesiska rättssystemet reformerats och erbjuder idag ett effektivt system för pantenträtt och enforcement av dessa rättigheter. Det kan dock vara svårt att veta i vilka lägen man har nytta av patentskydd i Kina, och vad man riskerar om man försöker använda patenten. Det kinesiska systemet har, precis som alla andra, vissa särskiljande egenskaper som påverkar hur bolag bör utforma sin patentstrategi ur ett långsiktigt perspektiv. Detta seminarium tar ett mer strategiskt perspektiv än det seminarium på samma tema som vi höll under våren (20/5). 

Det kan vara svårt att bedöma möjligheter och risker när man som västerländskt företag överväger att anklaga ett kinesiskt företag för patentintrång. Rouse har därför tagit fram databasen CIELA, med statistik från över 30.000 patentprocesser i Kina under de senaste 15 åren. CIELA ger, tillsammans med våra egna erfarenheter, möjlighet för Rouse att bedöma både sannolikt utfall och kostnadsrisker för företag som överväger att processa i Kina. Detta hjälper er att utforma en långsiktig patentstrategi för mittens rike. 

Fredagen den 9:e oktober arrangerar Rouse Stockholm, tillsammans med vår kollega Carol Wang (Shanghai), ett webinarium där vi synar det kinesiska patentsystemet i sömmarna. Vi kommer framförallt att diskutera strategiska överväganden; när, och hur, bör man använda sig av patent i Kina, och vad bör man ta hänsyn till när man överväger att processa vid eventuellt intrång?

 

DU FÅR LÄRA DIG / DÄRFÖR GYNNAS DITT FÖRETAG

1. Varför man som västerländskt företag ska patentera sina uppfinningar i Kina. 

2. Hur statistik om patenttvister i Kina kan användas för att bedöma risker och möjligheter.

3. Hur ser kostnadssidan ut för patent och eventuell beivran av intrång?

 

För vem?

  • IP Managers
  • IP Directors 
  • Patentchefer
  • Chefsjurister
  • Legal Counsel 

 

Datum: Fredag 9:e oktober

Tid: Webinarium mellan kl. 8:30 – 09:30

Språk: Engelska

Plats: Online. Anmälda deltagare får inbjudan via Outlook men en länk till webinariet.

Medverkande:

Carol Wang, Shanghai, jurist och partner, Lusheng Law Firm (del av Rouse Network), samt Malin Keijser Bergöö, European Patent Attorney, Rouse Stockholm. 

 

Övrigt: Anmälda deltagare får en inbjudan via Outlook med en länk till webinariet i Microsoft Teams.

 

Varmt välkommen!

/Team Rouse

Välj bokningstyp och antal
Bokningstyp Antal Pris / Antal

Deltagare webinarium

Dela