Webinarium: Open Source – ett potent verktyg, men många tvekar (13/10)

Webinarium: Open Source – ett potent verktyg, men många tvekar (13/10)

Tisdag, 13 oktober 2020 klockan 08:30

Rouse Sweden, Online genom Microsoft Teams

 

Open Source-kod är gratis och får användas av alla. Den är dessutom ofta mycket användbar, och många stora techföretag såsom Netflix och Dropbox har byggt delar av sin affärsmodell kring Open Source-kod. Open Source-världen är dock inte helt fri, utan styrs av en mängd olika komplexa licenser. En god förståelse för dessa licenser är helt nödvändigt för företag som vill använda sig av Open Source-kod i sin affärsmodell. Ett felsteg kan få ödesdigra konsekvenser. Detta webinarium är en repris på ett mycket uppskattat seminarium som vi höll den 5:e maj i år.  

För företag finns det enkelt uttryckt två olika sätt att utnyttja Open Source-lösningar. De kan 1) dela med sig av sin kod för att på så sätt nå större spridning, få hjälp av privatpersoner med att hitta buggar eller hitta nya användningsområden, eller 2) implementera redan färdig Open Source-kod i sin egen kod för att slippa uppfinna hjulet igen, och därmed växa sin funktionalitet snabbare. 

Genom att utnyttja kraften i Open Source-världen kan man skynda på utveckling och skapa långsiktig konkurrenskraft. Det krävs dock en grundläggande förståelse för hur licenssystemet, som Open Source-världen bygger på, fungerar för att kunna behålla kontroll över sina tillgångar. Ett bolag som investerat flera miljoner kronor i utveckling av mjukvara kan riskera att förlora äganderätten till den om de använt sig av Open Source-kod med en fel licens. Mot bakgrund av detta är det lättförståeligt att många tvekar inför att använda sig av Open Source-kod. 

Hur ska man tänka kring integrering av Open Source-kod i sin affärsmodell? Vad finns det för olika licenser, och vilka är fallgroparna? Välkommen till Rouse på webinariet "Open Source - ett potent verktyg, men många tvekar" den 13:e oktober.

 

 

DU FÅR LÄRA DIG / DÄRFÖR GYNNAS DITT FÖRETAG

  1. Att förstå kopplingen mellan Open Source och IP
  2. Hur du utövar kontroll vid användning av öppen källkod
  3. Vad som är viktigt att tänka på vid val av open source-licens
  4. Vilken slags licens som kan vara lämpligast för dig

 

FÖR VEM?

  • CEO
  • CTO 
  • Innovationschefer 
  • R&D-chef

 

Datum: Tisdag 13/10

Tid: Webinarium mellan 8:30 - 9:30.

Medverkande: Erik Oskarsson och Matti Lindberg, managmentkonsult respektive jurist, Rouse Stockholm.

Övrigt: Anmälda deltagare får en inbjudan via Outlook med en länk till webinariet i Microsoft Teams.

 

Varmt välkommen!

/Team Rouse

Välj bokningstyp och antal
Bokningstyp Antal Pris / Antal

Webinarium (tis 13/10)

Dela