Webinarium: Kill your darlings - Hur du kan spara pengar på dina patent

Webinarium: Kill your darlings - Hur du kan spara pengar på dina patent

Torsdag, 20 augusti 2020 klockan 08:30

Rouse Sweden, Online via Microsoft Teams

Mycket få patenterade uppfinningar betalar för sig själva under deras livstid. Trots det spenderar många företag stora summor pengar på att behålla och underhålla sina patentportföljer år efter år. Dessa patentportföljer äter upp resurser som i många fall skulle göra större nytta någon annanstans, speciellt i kristider. Många företag har därför mycket att vinna på att se över sin portfölj, och kanske beskära den.

För att optimera sin patentportfölj måste fördelarna med att ha ett patent noga vägas mot kostnaderna. Patentsystemets struktur, med ökande kostnader för upprätthållande av patent ju äldre patentet är, gör att denna utvärdering måste ske kontinuerligt. Alla patent och patentansökningar i ett företags portfölj måste periodiskt gås igenom och utvärderas enligt förbestämda kriterier, för att undvika nostalgikalkyler och ge en rättvisande bild. De patent som blivit överflödiga eller för dyra måste sedan beskäras bort.

I arbetet med det som kallas "patent pruning" finns det dessutom ofta ett behov att för ledning, produktägare och andra intressenter på ett enkelt sätt visualisera hur man aktivt arbetar med patentportföljen och de förändringar som sker. Med rätt verktyg kan man förenkla processen och effektivisera arbetet med IP. Välkommen till Rouse-webinariet ”Kill your darlings – hur du sparar pengar på dina patent” den 20:e augusti. 

 

DU FÅR LÄRA DIG / DÄRFÖR GYNNAS DITT FÖRETAG

  • Du får tips om vad som är viktigt att tänka på vid beslut om patentering och upprätthållande av patent
  • Du får lära dig om hur man kan arbeta aktivt med patentportföljen för att med ”patent pruning” minska kostnader
  • Du får även exempel på process och metod för affärsmässig utvärdering utan direkt värdering, och exempel på metoder för visualisering av patentportföljen

​Datum: Torsdag 20/8

Tid: Webinarium mellan 8:30 - 9:30. 

Var: Online

Medverkande: Malin Keijser Bergöö, European Patent Attorney, M.Sc, och Erik Johannesson, Senior Advisor, Patent Attorney, M.Sc.

Övrigt: Eventet är kostnadsfritt för dig och dina kollegor. Webinariet kommer att spelas in, med möjlighet för anmälda deltagare att se eventet i repris efter live-sändningen.

 

Varmt välkommen!

/Team Rouse

Välj bokningstyp och antal
Bokningstyp Antal Pris / Antal

Webinarium (tis 20/8)

Dela