Webinarium: Designskyddet i affärsrelationer (22/6)

Webinarium: Designskyddet i affärsrelationer (22/6)

Tisdag, 22 juni 2021 klockan 08:30

Rouse Sweden, Online via Microsoft Teams

Små innovativa företag med stora immaterialrättsliga tillgångar upplever sig ofta inte ha råd med patent. Vi har tidigare prata om designskyddet som IP-världens Schweizerkniv, men i vårt kommande webinarium kommer vi att prata mer om hur designskyddets speciella utformning innebär skillnader för hur man bör använda sig av det i relationsbaserade skyddsformer för IP. Välkomna till Rouse-webinariet ”Designskyddet i affärsrelationer” den 22e juni.

Designskyddet är unikt av flera skäl. Det är billigt, enkelt och erbjuder en möjlighet att tvista billigt. Det kan användas som ett substitut för eller ett tilläggsskydd till patent, och för att förstärka varumärkesskydd. Dessa egenskaper gör det till otroligt användbart i rätt situation, men innebär också att man som entreprenör måste tänka lite annorlunda för att utnyttja designskyddet för att skapa kontrollpositioner.

Ett designskydd (eller mönsterskydd som det också kallas) är billigt, men det löper ofta under kort tid. Efter fem år måste det förnyas, vilket betyder att man vart femte år får en möjlighet att revidera sin värdering av skyddet, vilket givetvis kan få stora konsekvenser för de affärsrelationer som är beroende eller påverkas av det. Detta innebär att det finns både mer och vinna och mer att förlora på att använda designskyddet för att bygga det som vi på Rouse kallar relationsbaserade IP-skydd.

På Rouse webinarium ”Designskyddet i affärsrelationer” den 22/6 får du lära dig mer om hur du kan använda designskyddet för att skapa starkare relationsbaserade skydd för dina immateriella tillgångar. Anmäl dig och en kollega redan idag! Anmälan är kostnadsfri.

 

Du får lära dig:

  • Hur designskyddets speciella utformning gör att det ställer högre krav på affärsrelationer,
  • hur designskyddet i vissa situationer kan användas som ett kostnadseffektivt substitut eller komplement till patent,
  • om designskyddets stora möjligheter till billigt och effektivt tvistande. 

 

För vilka befattningshavare?

  • VD
  • Ägare
  • Affärsutvecklare
  • Jurister och IP-ansvariga

 

​Datum: Torsdag 22/6

Tid: Webinarium mellan 8:30 - 9:30. 

Var: Online

Medverkande:  Anna Theander, European Patent Attorney, My Mattson, Associate Legal, och Matti Lindberg, Junior Associate Legal.

Övrigt: Eventet är kostnadsfritt för dig och dina kollegor. Webinariet kommer att spelas in, med möjlighet för anmälda deltagare att se eventet i repris efter live-sändningen.

 

Varmt välkommen!

/Team Rouse

Välj bokningstyp och antal
Bokningstyp Antal Pris / Antal

Dela