Webinarium: Designskyddet – en IP-rättslig Schweizerkniv

Webinarium: Designskyddet – en IP-rättslig Schweizerkniv

Torsdag, 25 mars 2021 klockan 08:30

Rouse Sweden, Online via Microsoft Teams

Små innovativa företag med stora immaterialrättsliga tillgångar upplever sig ofta inte ha råd med patent. Som tur är kan man med lite uppfinningsrikedom slippa kostsamma patent och ändå skydda sin innovation. Vill du veta hur? Det handlar om IP-världens bäst bevarade hemlighet – Designskyddet.

Det här webinariet är en repris på vårt mycket populära webinarium med samma namn som hölls den 21 januari. Missade du eller en kollega att anmäla sig sist så har ni en chans till!

Vi har tidigare skrivit om ”dead capital”, och om hur små företag måste skapa en kontrollposition runt sina immateriella tillgångar för att kunna få tillgång till kapitalmarknader. Det gäller såklart även för större företag, men de kan ofta ”köpa sig ur problemet”. För de som har begränsade resurser blir detta en klassisk ”catch-22”, där företaget måste spendera stora mängder pengar, som de inte har, för att få tillgång till pengar för att växa. Det är där designskyddet kommer in.

Designskyddet är kostnadseffektivt och kan erbjuda ett enkelt skydd för de som inte har råd med eller av andra skäl inte kan få patent. Det kan också användas som ett komplement till patent och varumärkesregistreringar för att bygga ett utökat skydd och stärka kontrollpositioner, bl.a. eftersom tvistekostnaderna generellt är låga. 

Den 25 mars håller Rouse ett webinarium på temat ”Designskyddet – en IP-rättslig Schweizerkniv”, där vi kommer prata mer om hur designskyddet fungerar och hur ditt företag kan använda det för att skapa ökad trygghet och lönsamhet. Välkommen.

 

Du får lära dig:

  • hur designskyddet i vissa situationer kan användas som ett kostnadseffektivt substitut till patent,
  • varför designskydd kan och bör användas som ett komplement till patent och varumärkesregistreringar, och
  • om designskyddets stora möjligheter till billigt och effektivt tvistande.

 

För vilka befattningshavare?

  • VD
  • Ägare
  • Affärsutvecklare
  • Jurister och IP-ansvariga

 

 

​Datum: Torsdag 25/3

Tid: Webinarium mellan 8:30 - 9:30. 

Var: Online

Medverkande: Thomas Randes, Global Head of Rouse Management Consultancy, Anna Theander, European Patent Attorney, och Matti Lindberg, Junior Associate

Övrigt: Eventet är kostnadsfritt för dig och dina kollegor. Webinariet kommer att spelas in, med möjlighet för anmälda deltagare att se eventet i repris efter live-sändningen.

 

Varmt välkommen!

/Team Rouse

Välj bokningstyp och antal
Bokningstyp Antal Pris / Antal

Dela