Webinarium 22/10: Integrera IP i din affärsmodell - maximera lönsamheten

Webinarium 22/10: Integrera IP i din affärsmodell - maximera lönsamheten

Torsdag, 22 oktober 2020 klockan 08:30

Rouse Sweden, Online via Microsoft Teams

För många företag är affärsmodellen den enskilt mest värdefulla tillgången. Det finns därför all anledning för företag att särskåda sin egen affärsmodell, dess styrkor och svagheter, samt fundera kring hur den kan stärkas och utvecklas i relation till konkurrenter och det omgivande affärslandskapet. Genom att strukturerat analysera och beskriva sin affärsmodell, och dess direkta och indirekta koppling till IP, kan ni identifiera var och hur er affärsmodell kan stärkas och öka er lönsamhet ytterligare. Detta och mycket mer kommer avhandlas på Rouse webinarium "IP Som drivkraft för affärsmodeller” den 22/10.

Ett företags affärsmodell är enkelt uttryckt sättet ett företaget skapar, förmedlar och tillfångatar värde på. Det är den mest övergripande beskrivningen av ett företags verksamhet. Framgångssagor som Uber, Spotify och Amazon tillskrivs ofta en unik affärsmodell, men faktum är att framgången har flera sidor. Att dessa företag fortfarande räknas till de största i världen beror delvis på att de har lyckats etablera sin affärsmodell tidigt och därmed undgått alltför hård konkurrens, men också genom att dessa företag integrerat IP i sitt sätt att skapa värde.  

Av naturliga skäl har det skapats en mängd olika verktyg för att beskriva, dekonstruera och analysera olika affärsmodeller, med varierande komplexitiet. På Rouse utgår vi från att en affärsmodell har 9 fundamentala byggstenar (jmf. Osterwalder) som tillsammans kan konfigureras till en rad olika affärsmodeller, t.ex. integrerade affärsmodeller, affärsmodeller med lång eller kort svans, öppna affärsmodeller eller plattformsmodeller.  

I Rouse webinarium ”Integrera IP i din affärsmodell - maximera lönsamheten” den 22/10 kommer Erik Oskarsson, Head of Rouse Consultancy Sverige och Thomas Randes, Global Head Of Rouse Management Consultancy, att utgå från de 9 olika byggstenarna i en affärsmodell och ett antal vanliga affärsmodeller, och prata om hur man bäst arbeta för att integrera sin IP och affärsmodell för ökad lönsamhet och tillväxt. Välkommen.

 

Du får lära dig

  • Om kopplingen mellan kontroll och värde för affärsmodeller
  • Vad för olika verktyg/angreppsätt som finns för att integrera IP med just er affärsmodell
  • Vad du bör tänka på och hur du bör anpassa dina kontrollåtgärder till din affärsmodell

 

Vem riktar sig webinariet till?

Webinariet riktar sig till högre beslutsfattare i små till mellanstora företag. 

  • Grundare/ägare
  • VD
  • CIO
  • Affärsutvecklare

 

​Datum: Tisdag 22/10

Tid: Webinarium mellan 8:30 - 9:30. 

Var: Online

Medverkande: Erik OskarssonHead of Rouse Consultancy Sverige, och Thomas RandesGlobal Head Of Rouse Management Consultancy.

Övrigt: Eventet är kostnadsfritt för dig och dina kollegor. Webinariet kommer att spelas in, med möjlighet för anmälda deltagare att se eventet i repris efter live-sändningen.

 

Varmt välkommen!

/Team Rouse

Välj bokningstyp och antal
Bokningstyp Antal Pris / Antal

Webinarium (tors 22/10)

Dela