event-cover-image
Webbinarium: KNOGA - Fossilfri framdrift för tunga långväga godstransporter på väg

Webbinarium: KNOGA - Fossilfri framdrift för tunga långväga godstransporter på väg

Tisdag, 25 maj 2021 klockan 10:00

Det finns mer miljövänliga alternativ till dagens dieseldrivna tunga lastbilstransporter. I det här webbinariet berättar forskare om hur man synliggjort kostnader och klimatnytta för ett trettiotal fossilfria alternativ, och hur de kan stå sig till år 2030 och 2045.

Ingen enskild teknologi pekas ut som vinnare, men ett av resultaten sticker ut. Rent batteridrivna tunga fordon ser ut att vara det bästa alternativet kostnadsmässigt redan till 2030, förutsatt att det finns god tillgång på grön el.

Tas en kostnad ut för bränslenas växthusgasutsläpp motsvarande dagens koldioxidskatt, får många av alternativen lägre kostnader än diesel. Det visar hur viktiga styrmedel kan bli för de framtida kostnaderna för de olika alternativen.

Här kan du läsa mer om projektet och dess resultat.

Webinariet är kostnadsfritt och öppet för alla. Det genomförs online via Teams och du ansluter via länken som skickas per epost med din bokningsbekräftelse.

Webbinariet ges på svenska och kommer att spelas in.

Välkommen!

 

Det här webinariet anordnas som en av flera kommunikationsinsatser för de projekt som genomförs inom Förnybara drivmedel och system, ett samverkansprogram med finansiering från Energimyndigheten och f3 Svenskt kunskapscentrum för förnybara drivmedel.

Välj bokningstyp och antal
Bokningstyp Antal Pris / Antal

Dela