event-cover-image
Webbinarium: Bioflex

Webbinarium: Bioflex

Torsdag, 29 april 2021 klockan 14:00

I det här webbinariet berättar forskare om ett nytt sätt att kombinera termokemiska tekniker som kan bidra till målet att minska klimatutsläppen från transportsektorn.

I projektet BioFlex har forskargruppen sammanfört två välkända tekniker för produktion av biodrivmedel, pyrolys och förgasning. Teknikkombinationen gör det möjligt att utnyttja en större del av kolet som finns i biomassan. Det sker genom att producera mer av mellanprodukten lätta olefiner, som förutom att vara en råvara för grön bensin och diesel är mycket användbar inom kemiindustrin.

Processkombinationen ger alltså mer biodrivmedel av samma mängd biomassa, samtidigt som en flexibel mellanprodukt med flera användningområden skapas.

Här kan du läsa mer om projektet och dess resultat.

Webinariet är kostnadsfritt och öppet för alla. Det genomförs online via Teams och du ansluter via länken som skickas per epost med din bokningsbekräftelse.

Välkommen!

 

Det här webinariet anordnas som en av flera kommunikationsinsatser för de projekt som genomförs inom Förnybara drivmedel och system, ett samverkansprogram med finansiering från Energimyndigheten och f3 Svenskt kunskapscentrum för förnybara drivmedel.

Välj bokningstyp och antal
Bokningstyp Antal Pris / Antal

Dela