Vad vill regeringen med assistansen?

Vad vill regeringen med assistansen?

Torsdag, 21 februari 2019 klockan 09:00

Stadionmässan, Stadiongatan 25A, Malmö

LSS-utredningens förslag och regeringens överenskommelse. Vad vill regeringen med assistansen i framtiden?

LSS-utredningen presenterade sitt förslag för regeringen den 10 januari. Vilka dessa är har delvis redan läckt ut till media. Dagen efter blev överenskommelsen mellan de fyra partier som nu har bildat regering känd. Den talar delvis mot utredningens förslag. Frågan är vad våra folkvalda egentligen vill med assistansreformen, som i år firar 25 år. Är intentionerna med lagen desamma i dag som de var när reformen trädde ikraft?

Arrangemanget genomförs av ABH Utbildning och Rådgivning på uppdrag av sex skånska kooperativ i samarbete. Kooperativen Frihet och Lila i Lund, Kooperativet SMIL i Malmö, Kooperativet SNOK i Kristianstad, Kooperativet COOL i Höganäs samt Kooperativet Hand i Hand i Bjärnum.
Vår samverkan är er styrka

OBS! Vi har bytt lokal och kommer nu att hålla till i Stora Salen på Stadionmässan , Stadiongatan för att alla ska få plats.

Program:

09.00 Kaffe och macka

09.30 Assistansreformens bakgrund och intentioner

Bengt Westerberg, Vilhelm Ekensteen och Lars Hagström berättar om hur det egentligen kommer sig att vi har en assistansreform och vad tankarna med lagen var när den infördes.

10.45 Paus

11.00 - 12.00 Vad står det egentligen i LSS-utredningen och vad föreslår regeringen?

Anna Barsk Holmbom, ABH Utbildning och Rådgivning går igenom vad det står i LSS-utredningens förslag och vad regeringen har kommit överens om angående assistansen.

12.00 Lunch

13.00 Politisk diskussion - vad händer med assistansen i framtiden?

Vi har bjudit in representanter för de fyra riksdagspartier som har bildat regering för att fråga dem vad de egentligen vill med assistansen i framtiden. S kommer att representeras av Lena Emilsson, socialutskottet. Mp kommer med Rasmus Ling, från Liberalerna kommer Bengt Eliasson att delta och från C deltar Charlotte Bossen.

Vi har också bjudit in representanter för några olika kommuner samt från Kommunal. Utöver deras tankar har du möjlighet att ställa egna frågor. Du får gärna maila dem till anna@abhutbildning.se i förväg för större chans att få dem ställda på grund av den starka tidsbegränsningen.

14.30 Dagen avslutas

Pris: Du betalar endast självkostnadspris för förmiddagskaffe och lunch, 150 kronor plus moms per person.  

Sista anmälningsdag: Vi tar emot anmälningar fram till den 20 februari i mån av plats. 

Under dagen kommer du också att få information från inbjudande kooperativ och olika funktionshinderorganisationer.

Välkommen!

Avbokningsregler

Kursanmälan är bindande. Kostnadsfri avbokning av utbildning/möte kan ske via mail fram till sista anmälningsdatum. Vid återbud mellan sista anmälningsdag upp till 1 vecka före kursstart debiteras halva kursavgiften. Vid återbud senare än 1 vecka före kursstart eller om kursdeltagaren uteblir, debiteras hela avgiften. Du har dock alltid möjlighet att skicka en ersättare i ditt ställe. Om du uteblir på grund av sjukdom och kan uppvisa läkarintyg får du ett värdebevis motsvarande inbetalt belopp som ger dig möjlighet att delta på en annan utbildning arrangerad av ABH Utbildning och Rådgivning. Värdebeviset gäller 1 år från utfärdandet. Force Majeure: om kursen måste ställas in eller flyttas pga sjukdom, strejk, blockad, lockout, naturkatastrof, krig eller annat som står utanför ABH Utbildning och Rådgivnings kontroll ansvarar vi inte för eventuella kostnader.

 

GDPR
Om du anmäler dig till kursen via länk på hemsidan förvaras de personuppgifter du eventuellt lämnar hos Paloma, ett företag som vi anlitar som personuppgiftsbiträden. Du behöver inte lämna några andra personuppgifter på deltagarna i anmälan än deras e-postadress eftersom vi behöver den för att kunna skicka inbjudan till skypemötet. Vi tar för givet att du som anmäler andra tillfrågar dessa personer innna du skickar deras uppgifter. De uppgifter vi får in sparas med stöd av intresseavvägning tills dess att kursen är genomförd.

Vi behöver också namn och e-postadress till dig som gör anmälan. Dessa uppgifter behandlar vi som företagsuppgifter. 

Bokningstyp Pris Antal

Deltagare

150,00 SEK

exkl. moms 25%
Få kvar

Medföljande assistent

150,00 SEK

exkl. moms 25%

Alla priser exklusive moms

Dela