Skypemöte: ABH om arbetstidslagens regler

Skypemöte: ABH om arbetstidslagens regler

Måndag, 29 april 2019 klockan 13:00

Hemma hos dig,

Skypekurs: ABH om arbetstidslagens regler

Försäkringskassan ska enligt lag granska alla tidsredovisningar och att stoppa utbetalningar för tid som överstiger den enligt lag eller kollektivavtal tillåtna. Automatiseringen av granskningar medför att det inte finns utrymme för handläggare att göra egna, mindre restriktiva tolkningar. Timmar som överskrider EGs arbetstidsdirektiv kommer inte att godkännas oavsett orsak. Som anordnaren är du skyldig att utbetala lön för arbetad tid oavsett du får ersättning för det eller inte. Du kan med andra ord drabbas dubbelt om du inte känner till de regler som gäller.

Under en och en halv timme går Anna Barsk Holmbom igenom

  • Grundläggande om arbetstid. Vad ingår i begreppet arbetstid? Räknas jour, när assistenten kan sova som arbetstid? Hur räknar man restidsersättning och beredskap? Hur mycket får man arbeta av de olika arbetstiderna? EG-regeln om sammanlagd arbetstid – vad innebär den och hur ska jag  tänka?
  • Tillfälliga avvikelser som t ex resor, assistenters sjukdom etc – vad säger ATL respektive kollektivavtalet om det? Hur hanterar jag mitt ansvar som anordnare för att tillgodose hela assistansbehovet i förhållande till begränsningarna i ATL/kollektivavtalet?
  • Svar på era egna frågor. Om du har frågor få du gärna skicka in dem i förväg. Annars tar vi dem direkt på kursen.

Målgrupp är anordnare och arbetsledare som ansvarar för schemaläggning.

Pris: 800 kr per deltagare. Moms tillkommer. 

Tid: Utbildningen startar kl 13.00 den 29 april och avslutas senast 14.30. Se till att du är inloggad till mötet i god tid innan.

Praktiska detaljer: I god tid innan mötet får du en inbjudan med en länk som du följer. Du behöver inte själv ha skype utan det enda du behöver är en dator som har en mikrofon och högtalare så att du hör vad som sägs på kursen och själv kan ställa frågor när du vill det. 

Sista anmälningsdag: 19 april

Avbokningsregler
Kursanmälan är bindande. Kostnadsfri avbokning av utbildning/möte kan ske via mail fram till sista anmälningsdatum. Vid återbud mellan sista anmälningsdag upp till 1 vecka före kursstart debiteras halva kursavgiften. Vid återbud senare än 1 vecka före kursstart eller om kursdeltagaren uteblir, debiteras hela avgiften. Du har dock alltid möjlighet att skicka en ersättare i ditt ställe. Om du uteblir på grund av sjukdom och kan uppvisa läkarintyg får du ett värdebevis motsvarande inbetalt belopp som ger dig möjlighet att delta på en annan utbildning arrangerad av ABH Utbildning och Rådgivning. Värdebeviset gäller 1 år från utfärdandet. Force Majeure: om kursen måste ställas in eller flyttas pga sjukdom, strejk, blockad, lockout, naturkatastrof, krig eller annat som står utanför ABH Utbildning och Rådgivnings kontroll ansvarar vi inte för eventuella kostnader.

GDPR
Om du anmäler dig till kursen via länk på hemsidan förvaras de personuppgifter du eventuellt lämnar hos Paloma, ett företag som vi anlitar som personuppgiftsbiträden. Du behöver inte lämna några andra personuppgifter på deltagarna i anmälan än deras e-postadress eftersom vi behöver den för att kunna skicka inbjudan till skypemötet. Vi tar för givet att du som anmäler andra tillfrågar dessa personer innna du skickar deras uppgifter. De uppgifter vi får in sparas med stöd av intresseavvägning tills dess att kursen är genomförd.

Vi behöver också namn och e-postadress till dig som gör anmälan. Dessa uppgifter behandlar vi som företagsuppgifter. 

Bokningstyp Pris Antal

Deltagare

800,00 SEK

exkl. moms 25%

Alla priser exklusive moms

Dela