Ridläger, kurser och sommartermin 2020

Ridläger, kurser och sommartermin 2020

Åsebo Ridsällskap, Mästerbo 34, Folkärna

Allmän information om ridläger, kurser och sommartermin.

Medlem

Om man inte är medlem i Åsebo Ridsällskap är det viktigt att man betalar en medlemsavgift i samband med bokning av ridläger/kurs, då medlemsavgiften gäller som försäkring. Den gäller för olycksfallsskada som drabbar den försäkrade under deltagande i aktiviteter som ridskolan anordnar. Samt under färd till eller från aktivitet. Vi rekommenderar ändå alla, att ha en gällande olycksfallsförsäkring. 

Dagläger

Daglägret är till för alla oavsett nivå! Lägret sträcker sig måndag till fredag mellan klockan 09-17. Första dagen samlas vi klockan 08.00. Schemat är fullspäckat där vi rider två pass om dagen med blandade aktiviteter så som dressyr, hoppning, köra häst och vagn, härliga uteritter samt voltige. Lägret inehåller även teori och samarbetsövningar. Om vädret tillåter åker vi och badar tillsammans med hästarna en dag. I priset ingår mellis, hemlagad lunch samt macka och eftermiddagsfika.

Egen häst kan medtas. 

Rider du ej hos Åsebo? Det är väldigt viktigt att när ni bokar ange vilken nivå ryttaren rider, t.ex. om ryttaren kan rida helt själv i alla gångarter och styra samt om eleven har hoppat.

OBS - Viktigt att läsa! Dagläger går att boka v.26 v.27 eller v.28, när ni bokar måste ni ange om det är någon av veckorna ni ej kan delta. Vi delar därefter upp er efter kunskapsnivå och ev önskemål (t.ex. att man vill gå med sina kompisar) v.26, v.27 eller v.28  som meddelas 30 april. 

Pris 3500 kr 

Boka senast 15 april.

Lekisläger

​Lekislägret v.25 är till för våra allra minsta ryttare mellan 4-6 år. Lägret sträcker sig måndag till torsdag mellan klockan 09-15. Vi rider, pysslar och myser med våra små shetlandsponnyer, hittar på roliga lekar, har gymastik på hästen, kör på utflykter med häst och vagn, rider barbacka och om vädret tillåter åker vi och badar med hästarna en halvdag. I priset ingår mellis, hemlagad lunch samt macka och eftermiddagsfika. För att du skall känna dig trygg att lämna ditt barn hos oss har ridläraren hjälp av ungdomsledare. Varje barn får en egen ungdomsledare som hjälper dem med hästarna och allt runt omkring hela veckan samt leder när de rider, vilket betyder att föräldrar ej behöver vara på plats.

Pris 2600 kr

Boka senast 15 april.

Ride and Dine - Kvällskurs för vuxna

Kvällskursen är torsdag till lördag v. 30. Du kan ha egen häst men även ridskolehäst, vid önskemål finns möjlighet till egen hästskötare som gör iordning samt sköter av din häst. Möjlighet till uppstallning samt utevistelse finns.

Ridning en timme, tre stycken i varje grupp. Ridlärare är Catharina Ringaby. Vi varierar dressyr och lättare markarbete efter önskemål. Frivillig feedback efter varje lektion och möjlighet till att filma delar av ridpasset finns.

På lördagen ingår en halvtimmesmassage av utbildad massör, för de som vill mjuka upp sin kropp efter två dagars ridning.

Efter ridpasset torsdag har vi gemensam fika i caféet där vi samtalar och har trevligt. Fredag lyxar vi till det med lokalproducerad ost- och charkbricka.

Sista kvällen äter vi middag på Isaksbo Gård i herrgårdsmiljö. Möjlighet för övernattning alla dagar finns på Isaksbo Herrgård – vi hänvisar till www.isaksbo.se

Vid bokning: Ange egen häst/ridskolehäst, om du behöver uppstallning, allergier samt om du vill ha en hästskötare. 

Pris: 2500: -

Boka senast 15 april.

Träningsläger

Det perfekta lägret för dig som vill vidareutveckla dig i hoppning eller dressyren, och har börjat tävla.

Vi kommer att dela upp ridningen utefter utbildningsnivå i olika grupper, vid bokning anger du hopp eller dressyr. Om du ej rider hos oss är det väldigt viktigt att du anger utbildningsnivå/nivån du tävlar på.

Tränare i hoppning är för Sofia Lederud och i dressyren Catharina Ringaby, båda är diplomerade ridlärare level 2. 

På lägret har vi:

  • Hoppträningar och dressyrträningar/markarbete.
  • Team- och samarbetsövningar. 
  • Enskilt utvecklingssamtal 30 min/elev
  • Teori - hur lägger jag upp en tävlingsdag?
  • Lastning, tömkörning m.m
  • Torsdag åker hoppgänget till Hebys fälttävlansbana och hoppar terräng och vattenhinder. OBS! Viktigt att man har egen skjuts för både sig själv och sin häst då detta inte ingår i lägeravgiften.
  • Torsdag rider dressyrgänget träningstävling för dressyrdomare.
  • Vi filmar och analyserar vår ridning i både dressyr och hoppningen och ger feedback.

Självklart finns det även utrymme för bad och annat kul!

Lägret sträcker sig mån-fre 9.00–17.00 och lunch + fika ingår.

Sista kvällen grillar/äter vi tillsammans med föräldrar och syskon och har gemensam aktivitet.

Övernattning i klubbis torsdag-fredag för de som vill, tillsammans med ungdomsledarna. Kvällsmat och frukost ingår tor-fre.

I priset ingår även mellis på förmiddagen, hemlagad lunch, sallad, smör, bröd och fika/ macka på eftermiddagen.

Egen häst kan medtas

Pris egen häst 3400 kr

Pris ridskolehäst 3900 kr

Boka senast 15 april.

Sommartermin

Detta är ett tillfälle för dig som vill fortsätta rida en gång i veckan, även under sommaren. Du kanske känner att du bara har tid att rida på sommarhalvåret eller vill hålla igång din ridning även under sommarmånaderna.

Det är inget krav att du vanligtvis rider under höst- eller vårtermin hos oss. Dock måste du vara medlem hos oss, så att du är försäkrad.

Sommarterminen är 9 gånger på onsdag kvällar. Du rider 60 minuter varje gång.  Dressyr, markarbete och hoppning fördelas jämt under de 9 gångerna.

Viktigt att vara i tid till sin lektion så du hinner ta in och göra iordning din häst.

Tider och grupper kommer att publiceras på www.asebo.se under vecka 22.

Pris: 1900 kr

Boka senast 15 april.

 

Information om ridlägrens datum och nivå

Läs igenom NOGA om vilket läger som passar just er bäst. Om ni känner er osäkra så kan ni skicka ett mail till kansli@asebo.se och rådfråga ridlärarna innan ni bokar.

v.25 Lekisläger Mån-Tors 09.00-15.00. Första dagen träffas vi kl 08.00

v.26 Dagläger Mån-Fre 09.00-17.00. Första dagen träffas vi kl 08.00

v.27 Dagläger Mån-Fre 09.00-17.00. Första dagen träffas vi kl 08.00

v.28 Dagläger Mån-Fre 09.00-17.00.  Första dagen träffas vi kl 08.00

v.30 Ride and Dine - Kvällskurs för vuxna Tors-Lör

v.32 Träningsläger i hoppning och dressyr. Mån-Fre 09.00-17.00. Första dagen träffas vi kl 08.00

       

Så här bokar du:

​Klicka i önskat ridläger/kurs. Om du inte redan är medlem i Åsebo Ridsällskap klickar du även i medlemsavgift (junior eller senior). Detta är viktigt för att du ska vara försäkrad. Faktura på anmälningsavgiften skickas direkt via mejl när du har bokat. Observera att anmälningsavgiften ej återbetalas vid förhinder eller sjukdom.

Resterande belopp faktureras i maj. Resterande belopp kan återbetalas mot uppvisat läkarintyg.
​Vid påbörjat läger återbetalas EJ resterande belopp.

Genom din bokning har du accepterat dessa villkor.

Bokningstyp Pris Antal Pris / Antal
Det går inte längre att göra bokningar till eventet

Dela