Naturretreat med skogsbads- och örtvandringar i Kloster

Naturretreat med skogsbads- och örtvandringar i Kloster

Fredag, 16 augusti 2019 klockan 09:00

Through nature to you, Kloster 308, Garpenberg

Hämta kraft från naturen på den natursköna platsen Kloster i södra Dalarna.

En naturretreat som öppnar upp både för kontakt med naturen och kunskap om vad som finns i naturen för din hälsa och välbefinnande  Den här 3 dagar långa retreaten är en möjlighet att stänga av omvärlden och ladda natur(ligt). 

Under dessa tre dagar erbjuds du både guidade skogsbadsvandringar och örtvandringar men också god vegetarisk mat, tid för egna vandringar och stillhet varvade med samkväm och tillgång till skön bastu där vi använder egengjorda spa-produkter.

Program under helgen

Fredag:

 • Morgonmeditation och frukost
 • Skogsbadsvandring
 • Lunch
 • Egen tid 
 • Workshop - Skapa din egen naturtavla
 • Middag

Lördag:

 • Morgonmeditation och frukost
 • Örtvandring
 • Lunch
 • Work shop - skapa dina egentillverkade naturprodukter
 • Middag
 • Bastu-spa med vad naturen har att erbjuda

Söndag:

 • Morgonmeditation och frukost
 • Skogsbadsvandring eller tillverkning av naturliga hudprodukter. Valfritt.
 • Lunch
 • Avfärd 

 

Du är välkommen att komma till Kloster mellan 19-21 på torsdag. Själva retreaten börjar på fredag förmiddag och avslutas på söndag vid 13:00.

Du bor i byn Kloster i ett vackert och rofyllt ekohus, där man kan se de mest magiska solnedgångar. Boendet är i hemmiljö i enkelrum eller dubbelrum. Det finns 3 enkelrum och 2 dubbelrum. Meddela vid anmälan vad du önskar. Först till kvarn gäller givetvis.

Vi erbjuder helpension, frukost, lunch och middag (100% vegetarisk, huvudsakligen ekologiskt), frukost, lunch och middag.  Te av örter från naturen i närområdet finns att tillgå under hela retreaten och maten vi äter försöker vi hålla så närodlat/lokalt det går. Vad sägs om en nässelsmootie till frukost,  en sallad med ”ogräs” och blommor till middagen och en björksavsshot där emellan!

Om Kloster:

Till Kloster kom Cisterciensorden-munkarna i slutet av 1400-talet. Det blev det sista klostret i den orden och även den nordligaste Klostret i Europa. Redan på första halvan av 1500-talet började klosterverksamheten att avvecklas då Gustav Vasa lät konfiskera klostret och idag finns bara ruinen kvar som påminner om svunna tider. Platsen håller i övrigt mycket historia och i omgivningarna runt Kloster kan du njuta av vattenfall, ängar, skog och sjöar.

Kloster ligger utanför Hedemora i Södra Dalarna. Två timmar med tåg eller bil från Stockholm.

Om Skogsbad: 

En långsam vandring i skogen där du ges möjlighet att uppleva kontakten med naturen och även öppna upp för dess läkande förmågor.  Genom en serie guidade inbjudningar tar vi oss in närvaro och genom det öppnas dörrarna för kommunikation med skogen, vattnet och landskapen. Vi möter inte bara skogen, utan genom naturens många speglar ser vi också oss själva.

 

Om Örtvandring:

Du följer med på en skön vandring till den historiska Gudberga klosterruinen, där munkarna redan i slutet av 1400-talet använde naturen som sitt apotek.

Där utforskar vi vad naturen har att erbjuda för din hälsa och välbefinnande. Vi luktar, smakar och lär oss mer om vilda örter och läkande växter som finns i naturens gröna apotek. Vi plockar med oss för att använda till te, spa-produkter och andra naturliga skapelser för din hud.

Om Karin Wells, natur- och skogsterapiguide

Karin Wells är certifierad natur och skogsterapiguide genom ANTF (Association nature and forest therapy guide) Hon har en stor erfarenhet av att guida och leda människor i olika sammanhang.

Om Anette Lyck, Läkeörtterapeuft och läkeörtpedagog

Anette är diplomerad läkeörtterapeuft och läkeörtspedagog hos Marie-Louise Eklöf på Eklöfs Inspira, Stockholm. Hon har lång erfarenhet av odling i trädgård och växthus.

 

Varmt välkommen!

 

Anette och Karin 

Bokningstyp Pris Antal Pris / Antal

Naturretreat enkelrum

4500,00 SEK

inkl. moms 25%

Naturretreat dubbelrum

4100,00 SEK

inkl. moms 25%