Morgondagens mötesplatser - välkommen på vår årskonferens i Uppsala

Norrlands nation, Västra Ågatan 14, Uppsala

Den 26-27 mars 2020 anordnar Sveriges Centrumutvecklare årskonferens tillsammans med kära kollegor och goda vänner från vårt nätverk i hela Sverige. Vi kommer nu att besöka spännande Uppsala!

Konferensen kommer att ha temat "Morgondagens mötesplatser" och det blir två fullspäckade dagar där du får träffa likasinnade människor, som brinner för att utveckla städer och platser. Som vanligt arrangerar vi även en mingelkväll, kvällen innan konferensen, för er som vill nyttja tillfället för nätverkande utöver det officiella programmet. Ta med dig en kollega och upplev konferensen tillsammans!

Här fyller vi på med programpunkter allteftersom! Du anmäler dig längst ner på sidan. 

Program

Torsdag 26 mars

8.30-9.00 Frukost och registrering
 
Varmt välkommen!
Våra konferencierer Marlene Hassel, Marita Floman och Stefan Nygren hälsar välkommen till årskonferensen 2020.  Äntligen kör vi igen!  
 
Våra partners
Presentation av våra partners som alla kan hjälpa dig i din vardag som centrumutvecklare. Tips från oss är att också träffa dem i pauserna i vår utställningsyta. 
 
Fika
 
En handel i ständig förändring
Kundresan styr mycket av utvecklingen i handeln och ser olika ut för handelns branscher och deras geografiska läge. Vad är ditt utgångsläge och vilka anpassningar behöver din handelsplats göra? Elisabet Elmsäter Vegsö, näringspolitisk expert stads- och platsutveckling på Svensk Handel ger oss en spännande presentation av morgondagens handel. 
Stadsvandring
Vi gör en inspirerande rundvandring i ett spännande Uppsala tillsammans. 
 
Lunch i Saluhallen
 
Morgondagens organisation och vår framtida roll - del 1
Vi kommer att ha ett dubbelpass med tema framtid. Under pass 1 kommer vi att fördjupa oss i 
morgondagens organisationer med inriktning på hur vi samverkar och organiserar oss. Björn Bergman, vd på Svenska Stadskärnor och Per Eriksson, senior advisor stadsutveckling, kommer att delge oss sina erfarenheter och ger tips om möjligheter samt fallgropar.
 
Fika
 
Morgondagens organisation och vår framtida roll - del 2
Under pass 2 går vi ännu lite djupare och kommer då ha fokus på centrumutvecklarens roll i morgondagens organisationer som vi pratade om i pass 1 och hur det kan komma att ställa krav och behov av kompetens. Björn Bergman, vd på Svenska Stadskärnor och Marlene Hassel, ordförande i Sveriges Centrumutvecklare, berättar mer om deras erfarenheter regionalt, nationellt och internationellt och hur de ser på vår roll i framtiden och ger tips.
 
16.45-17.30 Årsmöte och avslut av dagen
 
 

Kvällskul på Norrlands nation, 26 mars  

19.00 Fördrink
 
20.00-23.00 Bankett
Tillsammans avnjuter vi en trevlig bankett tillsammans. Vårt egna band Centrum Orkestern, med den excellenta kapellmästaren Tobias Ahlstedt (som till vardags finns på Västervik Framåt), kommer att leda oss genom denna trevliga kväll med spännande gästartister. Detta är något du verkligen inte vill missa!
 
Under kvällen kommer vi även att avslöja finalisterna till Årets Centrumutvecklare 2020.
 
 
23.00-01.00 Disco
Packa ner både finskor och ett par dansvänliga skor för tanken är att vi ska svänga våra lurviga tillsammans under dygnets sista timmar.
 

Fredag 27 mars

9.00 Kickstart av dag två och reflektioner från gårdagen
 
Tillfälliga butiker väcker nytt liv i staden
Popup Agency är företaget som skapar levande miljöer i både stad och handelsplatser genom att fylla lediga lokaler med variation och nyheter. Du kommer att få lyssna på Peter Scherr och Rikard Lundberg från Popup Agency, där de berättar mer om Vacancy Management och hur man kan tänka i sitt etableringsarbete. 
 
 
Året som Årets Centrumutvecklare 2019
2019 blev Hanna Candell från Helsingborg utsedd till Årets Centrumutvecklare. Här kommer hon att berätta mer om året som gått och hur utmärkelsen gett avtryck i hennes arbete. Hon kommer även att prata om satsningen Local is the new black som slog igenom starkt under hösten 2019. 
 
 
Xpression Future Retail
Handeln står inför en branschomvandling och med stöd av Svensk Handel, Stiftelsen Köpmannaförbundet har ett acceleratorprogram genomförts för att stärka företagens positioner att växa som hållbara företag. Dr Annakarin Nyberg, programansvarig eXpression Future Retail och Anna Wikholm Kjellberg, affärutvecklare eXpression Future Retail, delar med sig av erfarenheter kring genomfört program samt berättar om det nationella acceleratorprogrammet som startar augusti 2020.
 
 
Fika
 
Uppsala som mötesplats
Vi får en spännande dragning av Uppsala City om stadsutvecklingen i Uppsala och hur de arbetar för att bli en attraktiv mötesplats. 
 
Summering av konferensdagarna
 
13.15 Avslut av konferensen och lunch on the go
 

Praktisk information

Tid: Konferensen går av stapeln den 26-27 mars. Vi startar dagen den 26 mars kl. 9 och avslutar kl. 13.30 med lunch on the go den 27 mars. Dessutom smygstartar vi konferensen med en trevlig mingelkväll redan kvällen innan för dig som vill och kan vara med. Se mer information om mingelkvällen nedan. 

Kostnad: Konferensen kostar 2 995 kr/person exkl. moms för medlemmar och 3 995 kr/person exkl moms för ännu ej medlemmar. Det finns naturligtvis möjlighet för dig att bli medlem nu också om du vill få medlemspriset. Du anmäler dig genom att fylla i anmälan nedan. Anmälan är bindande och är exklusive kostnad för boende och transport. Priset för mingelkvällen är 450 kr/person (exkl. moms).

Boende: Vi erbjuder dig rabatt på boende Clarion Hotel Gillet. En natt i enkelrum kostar då 1600 kr inkl. moms. För bokning så mejlar du reservation.cl.gillet@choice.se och uppger koden 2085GR006811 samt de datum du önskar bo där. Det går även bra att ringa hotellet på 018-68 18 00. 

Det är först till kvarn som gäller och hotellet vill att du bokar senast den 11 februari för att få specialpriset. 

Mingelkvällen:  Som vanligt tjuvstartar vi konferensen med en trevlig mingelkväll redan kvällen innan. Vi träffas kl. 19 på Frenchi som ligger på Stora Torget 10. Där minglar vi, har trevligt och äter en god buffé tillsammans. Priset för mingelkvällen är 450 kr/person och den faktureras samtidigt som konferensavgiften. Ange att du kommer på minglet i din anmälan. 

Hoppas att du vill komma och mingla med dina branschkollegor!

Varmt välkommen till Uppsala!

 

Bokningstyp Antal Pris / Antal

Medlemspris 2995 kr/st (observera att det endast går att anmäla en person i taget)

Medlemspris 2 995 kr exkl. moms för båda dagarna
(exkl. hotell/transport t/r)

Ej medlem 3995 kr/st (observera att det endast går att anmäla en person i taget)

3 995 kr exkl. moms för båda dagarna (exkl. hotell/transport t/r)

Dela