"MAT PÅ FJÄLLVANDRING" - GRÖVELSJÖN  2019

"MAT PÅ FJÄLLVANDRING" - GRÖVELSJÖN 2019

Grövelsjön

Kursdatum --> bokning längst ner på sidan

18-19 juli  (6 av 10 platser kvar)
20-21 juli (2 av 10 platser kvar)
 


Din kursledare är Eric Tornblad - författare till böckerna Torka mat, Fjällmat och Eldmat. Eric håller regelbundet uppskattade kurser om friluftsmat. Bland annat hur du torkar mat, förbereder mat för fjällvandringen och hur du lagar mat över eld. Han har ett gediget intresse för matlagning men har även fjällvandrat i mer än 20 år och har mer än 200 tältnätter på fjället.

 


Under två dagar kommer vi tillsammans att laga och prata mat för fjällvandring – i Grövelsjöfjällen! Fokus kommer att ligga på kunskap, tips och en fin samvaro där vi även delar med oss av varandras erfarenheter. Som bonus ingår min kunskap av 20 års fjällvandring.

Under två dagar kommer vi tillsammans att laga och prata mat för fjällvandring – i Grövelsjöfjällen! Fokus kommer att ligga på kunskap, tips och en fin samvaro där vi även delar med oss av varandras erfarenheter.

Vi håller oss vid Grövelsjön så att det är möjligt att bo på fjällstation eller i Sjöstugan även om tält är att föredra och är enklast. Området vi vandrar till är lättvandrat utan glaciärer eller vad.

Kombinera gärna kursen med en fjällvandring
i Grövelsjön innan eller efter kursen!

Kursen är uppdelad i två delar:
1. Webinar med frågestund, kurslitteratur boken Fjällmat (frivillig), webbkurser om torkning av mat och personligt samtal – 2 månader innan kursen
2. Två dagars kurs på plats i fjällen

Upplägget på plats är att vi äter och lagar måltider ihop. Mellan måltiderna har vi workshops eller kortare föreläsningar. Det kommer även finnas tid för egna kortare fjällturer.

_________________________________

Tillfälle 1: 18-19 juli

Tillfälle 2: 20-21 juli

 

1995:- för två dagar med övernattning på fjället

Övriga kostnader: kostnad för mat (ca 150 kr), resa

__________________________________

 

Preliminärt upplägg, workshop/föreläsning/tips i varje del:

DAG 1
10.00 samling
13.00 – 15.00 lunch
18.00 – 20.00 middag
Kvällssamvaro med efterrätt

DAG 2
09.00 frukost
12.00 – 14.00 lunch
17.00 – 19.00 middag
Kvällssamvaro med efterrätt

 


KURSINNEHÅLL INNAN – 2 månader innan kurs:

  • Torka mat, en översikt, planera din fjällmeny, kök och köksutrustning, bränsle, säkerhet med friluftskök, recept, få ner vikten på maten, allergier och kost
  • Webinar – 60 minuter online där du kan ställa frågor
  • Kurslitteratur (frivillig) – boken Fjällmat LÄNK
  • Webbkurs – om fjällmat och torkning av mat
  • Personligt samtal – för frågor inför kursdelen i Grövelsjöfjällen

 


KURSINNEHÅLL I FJÄLLEN

  • Om friluftskök, användning, säkerhet mm
  • Spar på gas/bränsle
  • Vatten och vattenrening
  • Egen "frystorkad" mat som du bara häller vatten över
  • Blötläggning av mat
  • Om frukostar
  • Om luncher
  • Om Middagar
  • Om Efterrätter
  • Lyx på fjället
  • Baka på stormkök: bröd, kakor, bullar
  • Tillaga din egenfångade fjällfisk
  • Diska på fjället
  • ...mer mera!

 

Vegetariska alternativ/recept finns, liksom alternativ om du har en allergi.

Du som anmäler dig till kursen kommer att få mer information när det närmar sig kursstart.

Om du har några frågor om kursen är det bara att mejla mig på info@erictornblad.se

hälsningar
ERIC TORNBLAD

 

Boken Fjällmat är frivilligt kursmaterial

Bokningstyp Pris Antal

Kurs 18-19 juli

18 juli 10.00 - 19 juli 19.00

1995,00 SEK

inkl. moms 25%

Kurs 20-21 juli

20 juli 10.00 - 21 juli 17.00

1995,00 SEK

inkl. moms 25%

Boken Fjällmat (skickas hem, inkl porto)

250,00 SEK

inkl. moms 6%

Boken Torka mat (skickas hem, inkl porto)

250,00 SEK

inkl. moms 25%

Alla priser inklusive moms

Dela