Magnet

MATLAGNING FÖR FJÄLLVANDRING - GRÖVELSJÖN SOMMAREN 2018

Grövelsjön

2-4 juli --> Inställd

6-8 juli --> 3 platser kvar

 

Din kursledare är Eric Tornblad - författare till böckerna Torka mat, Fjällmat och Eldmat. Eric håller regelbundet uppskattade kurser om friluftsmat. Bland annat hur du torkar mat, förbereder mat för fjällvandringen och hur du lagar mat över eld. Han har ett gediget intresse för matlagning men har även fjällvandrat i mer än 20 år och har mer än 200 tältnätter på fjället.

 


Under tre dagar kommer vi tillsammans att laga och prata mat för fjällvandring – i Grövelsjöfjällen! Fokus kommer att ligga på kunskap, tips och en fin samvaro där vi även delar med oss av varandras erfarenheter. Som bonus ingår min kunskap av 20 års fjällvandring.

Vi håller oss kring Grövelsjön så att det är möjligt att exempelvis bo på fjällstation eller i Sjöstugan även om tält är att föredra och är enklast. Jag kommer endast att hålla i matlagningsmomenten och är inte ledare under vandringen (särskilda regler för detta). Området vi vandrar i är lättvandrat utan glaciärer eller vad.

Kursen är uppdelad i två delar:
1. Webinar med frågestund, kurslitteratur boken Fjällmat (frivillig), webbkurser om torkning av mat och personligt samtal – 2 månader innan kursen
2. Tre dagars kurs på plats i fjällen

Upplägget på plats är att vi äter frukost, lunch och middag ihop och kursmomenten ligger i samband med dessa måltider. Kursplatserna kommer att ligga längs led med ett par kilometers mellanrum (platserna markerade på karta). Ca 10 kursmoment a 1-2 timmar under dessa tre dagar.

_________________________________

Tillfälle 1: 2-4 juli

Tillfälle 2: 6-8 juli

1995:- för tre dagar/två nätter.

Övriga kostnader: resa, kostnad för mat förutom det som Friluftsmeny kommer att sponsra med (frystorkad ost, bär och frukt, honung och andra spännande produkter)

__________________________________

 

Preliminärt upplägg, workshop/föreläsning/tips i varje del:

DAG 1
10.00 samling
13.00 – 15.00 lunch
18.00 – 20.00 middag
Kvällssamvaro med efterrätt

DAG 2
09.00 frukost
12.00 – 14.00 lunch
17.00 – 19.00 middag
Kvällssamvaro med efterrätt

DAG 3
09.00 frukost
12.00 – 14.00 lunch
16.00 – 17.00 avslutande fika med efterrätt

 


KURSINNEHÅLL INNAN – 2 månader innan kurs:

  • Torka mat, en översikt, planera din fjällmeny, kök och köksutrustning, bränsle, säkerhet med friluftskök, recept, få ner vikten på maten, allergier och kost
  • Webinar – 60 minuter online där du kan ställa frågor
  • Kurslitteratur (frivillig) – boken Fjällmat LÄNK
  • Webbkurs – om fjällmat och torkning av mat
  • Personligt samtal – för frågor inför kursdelen i Grövelsjöfjällen

 


KURSINNEHÅLL I FJÄLLEN

  • Om friluftskök, användning, säkerhet mm
  • Spar på gas/bränsle
  • Vatten och vattenrening
  • Egen "frystorkad" mat som du bara häller vatten över
  • Blötläggning av mat
  • Om frukostar
  • Om luncher
  • Om Middagar
  • Om Efterrätter
  • Lyx på fjället
  • Baka på stormkök: bröd, kakor, bullar
  • Tillaga din egenfångade fjällfisk
  • Diska på fjället

 

Boken Fjällmat är frivilligt kursmaterial

Bokningstyp Pris Antal

Kurs 2-4 juli

2 juli 10.00 - 4 juli 17.00

1995,00 SEK

inkl. moms 25%
Fullbokat

Kurs 6-8 juli

6 juli 10.00 - 8 juli 17.00

1995,00 SEK

inkl. moms 25%

Boken Fjällmat (skickas hem, inkl porto)

I boken Fjällmat hittar du 84 recept för fjällvandring samt fakta om hur du gör en meny, hur maten blir lättare, packning av mat mm!

295,00 SEK

inkl. moms 6%

Boken Torka mat (skickas hem, inkl porto)

Torka mat är bibeln för dig som vill lära dig eller fördjupa dina kunskaper i att torka mat. Du lär dig torka allt från kött och ägg till frukt och grönsaker. Med recept.

275,00 SEK

inkl. moms 6%

Alla priser inklusive moms

Dela