Karriärkväll i Stockholm

Karriärkväll i Stockholm

Torsdag, 14 maj 2020 klockan 17:30

Scandic Anglais, Humlegårdsgatan 23, Stockholm

Kostnadsfritt för läkare och läkarstudenter!

För dig som söker inspiration och nya utmaningar!

På Läkartidningens Karriärkvällar har du möjligheten att lyssna på och inspireras av kollegor som på ett personligt sätt berättar om sina karriärval och vägar genom livet. I pauserna finns flera utställare på plats för frågor och tips som du kan ha nytta av på din egen väg i karriären. 

                              

           Tina Crafoord                     Richard Åhlberg                 Tobias Perdahl

Program den 14 maj 2020

Moderator: Docent Lena Marions, Södersjukhuset samt med. redaktör på Läkartidningen.

  • 17:30 – 18:30 Registrering, mat och mingel
  • 18:30 – 18:40 Inledning moderator
  • 18:40 – 19:05 Tina Crafoord hade aldrig tänkt tanken att bli chef. Däremot har hon alltid sett fullt av lösningar istället för problem. Andra hade sett hennes förmåga att leda och få med sig andra. När hon var föräldraledig med tredje barnet blev hon därför uppringd med frågan om att bli chef… men det passar ju inte… eller gör det… Så började chefsbanan för Tina som är överläkare i anestesi och intensivvård och har haft flera olika chefsroller samt många roller även på den nationella arenan när det gäller styrning av svensk hälso- och sjukvård. Hör henne tala om vikten av mod - att våga. Det är aldrig fel i tiden att axla ett chefskap utan istället är det alltid rätt tid i livet att axla ett chefskap. Likväl som att avsluta det.  Begränsa dig aldrig – se möjligheter!
  • 19:05 – 19:30 Richard Åhlberg har varit verksam inom många områden av sjukvård och näringsliv. Efter läkarexamen fick han sitt första vikariat på Karolinska sjukhuset. Han satsade på att disputera och bli specialist, en klassisk karriär på ett universitetssjukhus. Avhandling inom immunologi ledde honom till en post-doc tjänst i Paris där han arbetade med monoklonal antikroppsterapi. När han senare arbetade som hematolog med kliniska prövningar fick läkemedelsbolaget Roche upp ögonen för honom och head-huntade honom till företaget. Flera år senare när Aleris bildades 2006 blev Richard chef för företagets svenska sjukvårdsverksamhet. Efter drygt 10 år i näringslivet gick han tillbaka till Karolinska universitetssjukhuset där han nu arbetar som överläkare inom akut internmedicin. Han är fortfarande engagerad i näringslivsfrågor genom styrelsearbete i företag och stiftelser. 
  • 19:30 – 20:00 Fikapaus
  • 20:00 – 20:25 Tobias Perdahl är en entreprenöriell läkare och ekonom som brinner för att hitta lösningar på utmaningar i hälso- och sjukvården. Tobias startade Läkarportalen.se under läkarlinjen, jobbade efter legitimation som mangementkonsult i näringslivet innan han återvände för ST i internmedicin och akutsjukvård på Karolinska universtetssjukhuset där han bl a startade upp akutmedicinska avdelningar, ledarskapsutbildningar och blev sedan medicinsk chef för akutmottagningen. Han är nu specialistläkare i internmedicin och medgrundare, vice VD samt Chief Medical Officer på Doktor24. Han har även grundat Vårdmaktpodden och bedriver aktivt styrelse- och investeringsarbete i healthtechbolag.  
  • 20:25 – 20:45 Avslutning och prisutdelning i kvällens tävling

 

Välkommen till Karriärkvällen i Stockholm!

Arrangör                                                  Partner

                           

Kvällens utställare

                    

 

           

   

                   
Besök våra utställare och vinn fina priser!

Bokningstyp Antal Pris / Antal
Det går inte längre att göra bokningar till eventet