Karriärkväll i Stockholm

Karriärkväll i Stockholm

Torsdag, 21 mars 2019 klockan 17:30

Bygget konferens, Norrlandsgatan 11, Stockholm

Kostnadsfritt för läkare!

För dig som söker inspiration och nya utmaningar!

På Läkartidningens Karriärkvällar har du möjligheten att lyssna på och inspireras av kollegor som på ett personligt sätt berättar om sina karriärval och vägar genom livet. I pauserna finns flera utställare på plats för frågor och tips som du kan ha nytta av på din egen väg i karriären. 

                             

      Markus Karumo                  Marie Inhammar                  Karin Wahlberg

Program den 21 mars 2019

Moderator: Docent Lena Marions, Södersjukhuset samt med. redaktör på Läkartidningen.

  • 17:30 – 18:30 Registrering, mat och mingel
  • 18:30 – 18:40 Inledning moderator
  • 18:40 – 19:05 Markus Karumo växte upp med åtta syskon i olika förorter till Stockholm. Föräldrarna invandrade från Finland på 60-talet. Mamma arbetade i hemmet och pappa drev taxiåkeri. Trots goda studieresultat, var han inte alls säker på att han skulle klara läkarlinjen, men militärtjänst med ambitiösa kamrater samt en systers uppmaning att bli läkare fick honom på andra tankar. 2008 blev han specialist i psykiatri, vilket lett honom till arbete i utsatt del av Nya Zeeland, inom akutpsykiatrin i Stockholm samt via Fältsjukhuset i Göteborg och en försvarspsykiaterbefattning på Försvarsmaktens högkvarter till förordnande som chefläkare för Försvarsmakten. 
  • 19:05 – 19:30 Marie Inhammar är en vanlig tjej från de småländska skogarna som hamnade i Mosul. Hur gick det till? Att arbeta för Läkare utan gränser var ingen barndomsdröm utan en idé som väcktes långsamt när det var svårt att få en ST-tjänst. Nu har hon gjort tre uppdrag för Läkare utan gränser och har en ST-tjänst i pediatrik på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Hur ska man veta vad man vill göra? Marie kommer berätta kort om krigssjukvård i Mosul, glesbygdsmedicin deluxe i Sydsudan och om chefskap på ett diftericenter i Bangladesh för att visa hur olika uppdrag kan vara.
  • 19:30 – 20:00 Fikapaus
  • 20:00 – 20:25 Karin Wahlberg ville bli lärare, och utbildade sig i humanistiska ämnen och arbetade tio år i skolan. Sedan flyttade hon och blev arbetslös. Maken är läkare, hon blev inspirerad och började läsa medicin. Under arbetsmässigt tuffa år på kvinnokliniken i Lund fick hon en dag en idé till en kriminalroman, som kom ut 2001. Det har blivit många böcker i olika genrer sedan dess. Karin fortsatte att vara gynekolog- och förlossningsläkare, fast deltid, eftersom det är ett roligt och mindre ensamt arbete än att vara författare.
  • 20:25 – 20:45 Avslutning och prisutdelning i kvällens tävling

 

Välkommen till Karriärkvällen i Stockholm!

Arrangör                                                  Partner

                           

Kvällens utställare

                

                         

     

                    

Besök våra utställare och vinn fina priser!

Bokningstyp Antal

Boka din plats på Karriärkvällen i Stockholm

OBS! Karriärkvällen är gratis för läkare men vid utebliven närvaro debiteras 200 kr + moms. Sista avbokning den 15 mars.