Karriärkväll i Stockholm

Karriärkväll i Stockholm

Måndag, 21 maj 2018 klockan 16:00

7A konferens Odenplan, Odengatan 65, Stockholm

Kostnadsfritt för läkare!

För dig som söker inspiration och nya utmaningar!

På Läkartidningens Karriärkvällar har du möjligheten att lyssna på och inspireras av kollegor som på ett personligt sätt berättar om sina karriärval och vägar genom livet. I pauserna finns flera arbetsgivare på plats för frågor och tips som du kan ha nytta av i dina på din egen väg i karriären. 

                        

Kristina Bähr, Olle Lindström, Stefan Krakowski, Heba Shemais och Fia-Lotta Pipping är kvällens talare   

Program den 21 maj 2018

Moderator: Docent Lena Marions, Södersjukhuset samt med. redaktör på Läkartidningen.

  • 16:00 – 17:00 Registrering, mat och mingel
  • 17:00 – 17:10 Inledning moderator
  • 17:10 – 17:35 Kristina Bähr är Skolöverläkare på AcadeMedia, specialist i pediatrik och chefhandledare. Kristina slutade arbeta i landstinget 2010 och startade och byggde upp sitt eget bolag, Exist.se. I företaget har hon arbetat med chefshandledning, handledning av utsatta ledare och chefsutveckling. I bolaget har Kristina även skrivit och givit ut en bok ”Hjärnan i skolan – möt barnen där de är (2015) och startade och driver ”Hjärnpodden”, som efter två år haft 1,5 miljon lyssnare. Sedan 2017 är Kristina åter anställd som skolöverläkare med medicinsk säkerhet, kvalitetsarbete och utveckling av elevhälsa.
  • 17:35 – 18:00 Olle Lindström är specialist i ortopedi med särskild inriktning på idrottsortopedi. Olle har arbetat många år i Danmark och periodvis i Norge. Han har medverkat i uppbyggnaden av akutkliniken på Karolinska i Solna och varit tf verksamhetschef där. Arbetar nu på olika mottagningar men är också vinimportör.
  • 18:00 – 18:40 Fikapaus
  • 18:40 – 19:05 Stefan Krakowski är läkare, skribent och debattör. Han är krönikör i Folkbladet och debuterade i maj förra året med den faktabaserade romanen "Oundgängligt behov", en bok om akut-och slutenvårdspsykiatri. Stefan är specialist i allmän psykiatri, allmän medicin och företagshälsovård, har arbetat för SOS-International och varit Sveriges representant i Europarådskommittén CPT i Strasbourg. Han har också en Certificate in Terrorism Studies från St Andrews University i Skottland.
  • 19:05 – 19:30 Heba Shemais är specialist i anestesi- och intensivvård. Heba kommer att dela med sig av sina erfarenheter att som läkare med utländsk utbildning göra karriär i Sverige.
  • 19:30 – 19:45 Bensträckare
  • 19:45 – 20:10 Fia-Lotta Pipping är specialist i allmänmedicin och har de senaste 3 åren arbetat deltid som övergripande studierektor AT/ST inom Region Gotland. Hon är diplomerad tropikmedicinerare och har arbetat utomlands både för ideella organisationer och för svenska Försvarsmakten i Afghanistan och Mali. Fia-Lotta ägnar just nu sin tid åt heltidsstudier på masterprogrammet om Global Hälsa på KI.
  • 20:10 – 20:30 Avslutning och prisutdelning i kvällens tävling

Programmet uppdateras löpande.

Välkommen till Karriärkvällen i Stockholm!

Arrangör                                                  Partner

                           

Kvällens utställare

                

                   

Besök våra utställare och vinn fina priser!

Bokningstyp Antal

Boka din plats på Karriärkvällen i Stockholm

OBS! Karriärkvällen är gratis för läkare men vid utebliven närvaro debiteras 200 kr + moms. Sista avbokning den 15 maj.