Karriärkväll i Örebro

Karriärkväll i Örebro

Torsdag, 10 oktober 2019 klockan 17:30

Elite Stora Hotellet, Drottninggatan 1, Örebro

Kostnadsfritt för läkare!

För dig som söker inspiration och nya utmaningar!

På Läkartidningens Karriärkvällar har du möjligheten att lyssna på och inspireras av kollegor som på ett personligt sätt berättar om sina karriärval och vägar genom livet. I pauserna finns flera utställare på plats för frågor och tips som du kan ha nytta av på din egen väg i karriären. 

      

Kvällens talare: Ola Björgell, Maria Gustafsson och Louise Emilsson

Program den 10 oktober 2019

Moderator: Carl Johan Östgren, med redaktör på Läkartidningen

  • 17:30 – 18:30 Registrering, mat och mingel
  • 18:30 – 18:40 Inledning
  • 18:40 – 19:05 Ola Björgell är regionöverläkare och docent i medicinsk radiologi samt vetenskaplig sekreterare i Svenska Läkaresällskapet. Ola berättar om karriären från sjukvårdsbiträde på 70-talet och fram till idag där lärandemiljön och nationell kurs & kongressverksamhet står i fokus. Ola välkomnar tusentals deltagare varje år till olika utbildningsaktiviteter, samt patienter i doktorsjobbet. Han har funderat mycket på livet som läkare och om vår stund på jorden, samt kring vad som kanske är viktigast av allt. Tankar om hälso- och sjukvården varvas med upplevelser och reflektioner från verklighetens vardag.
  • 19:05 – 19:30 Louise Emilsson är nybliven specialist i allmänmedicin samt epidemiologisk forskare som gjort postdoc på Harvard School of Public Health och Oslo Universitet. I höstas mottog hon även Best Citation Award vid WONCA, den allmänmedicinska världskongressen, som gick av stapeln i Seoul, Sydkorea. Hon kommer berätta om hur det är möjligt att få till den exotiska kombinationen att verka som Harvardforskare och landsbygdsläkare på en av Sveriges minsta vårdcentraler (Värmlands Nysäter) samtidigt. Slumpens betydelse för vissa livs- och karriärsval samt vikten av att ha kul på jobbet kommer också diskuteras, liksom behovet av intellektuella utmaningar och meningsfulla arbetsuppgifter.
  • 19:30 – 20:00 Fikapaus
  • 20:00 – 20:25 Maria Gustafsson är specialist i allmänmedicin, utbildningen tog tid då hon födde fyra söner under tiden. Som distriktsläkare har hon fått många chanser att tillsammans med patienten se över livsstil och stötta det friska. Känslan blev många gånger att hon släckte bränder, vilket gjorde att hon startade eget. Där kunde hon parallellt med sjukvårdsarbetet använda sin friskvårdsutbildning och arrangera träningsresor, arbeta som skolläkare och föreläsa. Idag driver hon och kollegan Jill Taube nätverket för läkare ”Vem tar hand om Doktorn?” med drygt 6000 medlemmar. Här lyfts frågor rörande arbetsmiljö, samt erbjuds återhämtning för kollegor genom träning och avkoppling. Maria kommer att dela med sig av guldkorn från sin vardag samt berätta hur hon hittat sin egen väg och hur hon lyckades bli den som skrev flest FaR i Stockholms län.
  • 20:25 – 20:45 Avslutning och prisutdelning i kvällens tävling

Välkommen till Karriärkvällen i Örebro!

Arrangör                                                  Partner

                           

Kvällens utställare

            

                 

Besök våra utställare och vinn fina priser!

Bokningstyp Antal Pris / Antal

Boka din plats på Karriärkvällen i Örebro

OBS! Karriärkvällen är gratis för läkare men vid utebliven närvaro debiteras 200 kr + moms. Sista avbokning den 3 oktober