Karriärkväll i Malmö

Karriärkväll i Malmö

Torsdag, 14 november 2019 klockan 17:30

Scandic Triangeln, Triangeln 2, Malmö

Kostnadsfritt för läkare och läkarstudenter!

För dig som söker inspiration och nya utmaningar!

På Läkartidningens Karriärkvällar har du möjligheten att lyssna på och inspireras av kollegor som på ett personligt sätt berättar om sina karriärval och vägar genom livet. I pauserna finns flera utställare på plats för frågor och tips som du kan ha nytta av på din egen väg i karriären. 

               

Kvällens talare: Petra Peterson, Sven-Anders Sölveborn och Nasim Farrokhnia

Program den 14 november 2019

Moderator: Professor Jan Östergren, med. huvudredaktör på Läkartidningen

  • 17:30 – 18:30 Registrering, mat och mingel
  • 18:30 – 18:40 Inledning moderator
  • 18:40 – 19:05 Petra Peterson gick gymnasiet i Swaziland, södra Afrika och utbildade sig sedan till läkare i Italien. Hon gjorde ST i ÖNH-sjukdomar på Karolinska, Huddinge men efter en randning på kliniken för Rekonstruktiv Plastikkirurgi fick hon en ST-tjänst där och inriktade sig på Ansiktsmissbildnings-kirurgi. Idag är hon patientflödesansvarig för Läpp-, käk- och gomspaltsteamet på Karolinska, Solna och arbetar som volontär för Operation Smile, främst i Afrika.
  • 19:05 – 19:30 Sven-Anders Sölveborn har i sin läkargärning verkat i sju parallella spår:
    Ortopedkirurg på Ystad Lasarett och Uppsala Akademiska Sjukhus, f.d. chefsöverläkare, ”klinikchef”, vid Ortopeden i Ystad. Ordförande i Svensk Idrottsmedicinsk Förening. Idrottsmedicinare vid Idrottsmedicinsk & Ortopedisk privatmottagning i Uppsala sedan 1985 fortfarande pågående. Lasarettsövergripande studierektor för AT- & ST-läkarna i Ystad. Försäkringsmedicinskt ansvarig läkare, landslagsläkare i handboll samt författare till bl a ”Boken om stretching”, ”Myterna inom idrott, skador & rörelseapparaten”, "Ortopedi på akuten" m fl.
  • 19:30 – 20:00 Fikapaus
  • 20:00 – 20:25 Nasim Farrokhnia är överläkare och forskare knuten till Karolinska Institutet och Södersjukhuset där hon var verksamhetschef på Akuten i närmare sex år innan hon 2018 kom till KRY. På KRY är Nasim chef för medicinsk kvalitet och forskning och sitter i Sverigeledningen. Nasim har även arbetat med evidensbaserad medicin på SBU där hon gjorde sin postdoc och haft regeringsuppdrag i Vetenskapsrådet. Hon har en lång facklig bakgrund i SLF och är idag ordförande i nybildade intresseföreningen eHälsoläkarna.  
  • 20:25 – 20:45 Avslutning och prisutdelning i kvällens tävling

Välkommen till Karriärkvällen i Malmö!

Arrangör                                                  Partner

                           

Kvällens utställare

          

                     

 

Besök våra utställare och vinn fina priser!

Bokningstyp Antal Pris / Antal

Boka din plats på Karriärkvällen i Malmö

OBS! Karriärkvällen är gratis för läkare och läkarstuderande men vid utebliven närvaro debiteras 200 kr + moms. Sista avbokning den 8 november