Karriärkväll i Lund

Karriärkväll i Lund

Tisdag, 23 oktober 2018 klockan 17:00

AF Borgen, Sandgatan 2, Lund

Kostnadsfritt för läkare!

För dig som söker inspiration och nya utmaningar!

På Läkartidningens Karriärkvällar har du möjligheten att lyssna på och inspireras av kollegor som på ett personligt sätt berättar om sina karriärval och vägar genom livet. I pauserna finns flera arbetsgivare på plats för frågor och tips som du kan ha nytta av på din egen väg i karriären. 

                   

          Poul Kongstad       Karin Wahlberg     Kristina Bergentz

Preliminärt program den 23 oktober 2018

Moderator: Professor Jan Östergren, med. huvudredaktör på Läkartidningen

  • 17:00 – 18:00 Registrering, mat och mingel
  • 18:00 – 18:10 Inledning moderator
  • 18:10 – 18:35 Poul Kongstad är uppvuxen i ett brukssamhälle norr om universitetsstaden Lund. Mamman var läkare och pappan chef i näringslivet. Tillhörde vänstern på 70-talet och läste franska på universitetet. Poul berättar om resan från humaniora till intensivvård och neurokirurgi! Från inbiten kliniker till högre chef och tillbaka igen! Från högspecialiserad vård till ”basic medicine” inom prehospital vård i Sverige och Afrika! Från sjukhusets strikta hierarkier till politikens outgrundliga labyrinter! Från att vara vetgirig student till att försöka bli entusiasmerande tutor, mentor och föreläsare. Men framförallt talar Poul om glädjen att vara läkare! 
  • 18:35 – 19:00 Karin Wahlberg ville bli lärare, och utbildade sig i humanistiska ämnen och arbetade tio år i skolan. Sedan flyttade hon och blev arbetslös. Maken är läkare, hon blev inspirerad och började läsa medicin. Under arbetsmässigt tuffa år på kvinnokliniken i Lund fick hon en dag en idé till en kriminalroman, som kom ut 2001. Det har blivit många böcker i olika genrer sedan dess. Karin fortsatte att vara gynekolog- och förlossningsläkare, fast deltid, eftersom det är ett roligt och mindre ensamt arbete än att vara författare.
  • 19:00 – 19:30 Fikapaus
  • 19:30 – 19:55 Kristina Bergentz var läkarkandidaten som hoppade av och försökte säga upp sin plats på läkarlinjen permanent för att bli arkitekt. Hon kom istället tillbaka och blev barnläkare med neonatologi som specialitet. Hon har arbetat på barnkliniken i Lund sedan 1995 och är idag verksam som tillförordnad överläkare på neonatalsektionen. Förutom det dagliga arbetet på kliniken sysslar hon även med etik och patientsäkerhetsfrågor. Kristina berättar om sina reflektioner kring att arbeta på en universitetsklinik utan att forska, om varför vi som läkare egentligen går till jobbet och hur viktigt det är att försöka hänga läkarrocken i äppelträdet innan man kommer hem.
  • 19:55 – 20:15 Avslutning och prisutdelning i kvällens tävling

Välkommen till Karriärkvällen i Lund!

Arrangör                                                  Partner

                           

Kvällens utställare

          

                    

Besök våra utställare och vinn fina priser!

Bokningstyp Antal

Boka din plats på Karriärkvällen i Lund

OBS! Karriärkvällen är gratis för läkare men vid utebliven närvaro debiteras 200 kr + moms. Sista avbokning den 18 oktober.
Få kvar