Karriärkväll i Jönköping

Karriärkväll i Jönköping

Torsdag, 23 april 2020 klockan 17:30

Comfort Hotel Jönköping, Klostergatan 28, Jönköping

Kostnadsfritt för läkare och läkarstudenter!

För dig som söker inspiration och nya utmaningar!

På Läkartidningens Karriärkvällar har du möjligheten att lyssna på och inspireras av kollegor som på ett personligt sätt berättar om sina karriärval och vägar genom livet. I pauserna finns flera utställare på plats för frågor och tips som du kan ha nytta av i dina på din egen väg i karriären. 

                

      Nasim Farrokhnia                 Poul Kongstad                     Karin Wahlberg

Program den 23 april 2020

Moderator: Professor Carl Johan Östgren, med. redaktör på Läkartidningen

  • 17:30 – 18:30 Registrering, mat och mingel
  • 18:30 – 18:40 Inledning moderator 
  • 18:40 – 19:05 Nasim Farrokhnia är överläkare och forskare knuten till Karolinska Institutet och Södersjukhuset där hon var verksamhetschef på Akuten i närmare sex år innan hon 2018 kom till KRY. På KRY är Nasim chef för medicinsk kvalitet och forskning och sitter i Sverigeledningen. Nasim har även arbetat med evidensbaserad medicin på SBU där hon gjorde sin postdoc och haft regeringsuppdrag i Vetenskapsrådet. Hon har en lång facklig bakgrund i SLF och är idag ordförande i intresseföreningen E-hälsoläkarna.  
  • 19:05 – 19:30 Poul Kongstad är uppvuxen i ett brukssamhälle norr om universitetsstaden Lund. Mamman var läkare och pappan chef i näringslivet. Tillhörde vänstern på 70-talet och läste franska på universitetet. Poul berättar om resan från humaniora till intensivvård och neurokirurgi. Från inbiten kliniker till högre chef och tillbaka igen. Från högspecialiserad vård till ”basic medicine” inom primär och prehospital vård i Sverige och Afrika. Från sjukhusets strikta hierarkier till politikens outgrundliga labyrinter. Från att vara vetgirig student till att försöka bli entusiasmerande bakjour, mentor och föreläsare. Men framförallt talar Poul om glädjen att vara läkare! 
  • 19:30 – 20:00 Fikapaus
  • 20:00 – 20:25 Karin Wahlberg ville bli lärare och utbildade sig i humanistiska ämnen och arbetade tio år i skolan. Sedan flyttade hon och blev arbetslös. Maken är läkare, hon blev inspirerad och började läsa medicin. Under arbetsmässigt tuffa år på kvinnokliniken i Lund fick hon en dag en idé till en kriminalroman som kom ut 2001. Det har blivit många böcker i olika genrer sedan dess. Karin fortsatte att vara gynekolog- och förlossningsläkare, fast deltid, eftersom det är ett roligt och mindre ensamt arbete än att vara författare.
  • 20:25 – 20:45 Avslutning och prisutdelning i kvällens tävling

Välkommen till Karriärkvällen i Jönköping!

Arrangör                                                  Partner

                           

Kvällens utställare

            

  

Besök våra utställare och vinn fina priser!

Bokningstyp Antal Pris / Antal

Boka din plats på Karriärkvällen i Jönköping

OBS! Karriärkvällen är gratis för läkare och läkarstudenter men vid utebliven närvaro debiteras 200 kr + moms. Sista avbokning den 16 april.