Karriärkväll i Göteborg

Karriärkväll i Göteborg

Torsdag, 17 oktober 2019 klockan 17:30

Scandic Opalen, Engelbrektsgatan 73, Göteborg

Kostnadsfritt för läkare!

För dig som söker inspiration och nya utmaningar!

På Läkartidningens Karriärkvällar har du möjligheten att lyssna på och inspireras av kollegor som på ett personligt sätt berättar om sina karriärval och vägar genom livet. I pauserna finns flera utställare på plats för frågor och tips som du kan ha nytta av på din egen väg i karriären. 

                                   

Kvällens talare: Poul Kongstad, Matilda Lundblad och Jill Taube

Program den 17 oktober 2019

Moderator: Docent Pelle Gustafson, med redaktör på Läkartidningen.

 • 17:30 – 18:30 Registrering, mat och mingel
 • 18:30 – 18:40 Inledning moderator
 • 18:40 – 19:05 Poul Kongstad är uppvuxen i ett brukssamhälle norr om universitetsstaden Lund. Mamman var läkare och pappan chef i näringslivet. Tillhörde vänstern på 70-talet och läste franska på universitetet. Poul berättar om resan från humaniora till intensivvård och neurokirurgi. Från inbiten kliniker till högre chef och tillbaka igen. Från högspecialiserad vård till ”basic medicine” inom prehospital vård i Sverige och Afrika. Från sjukhusets strikta hierarkier till politikens outgrundliga labyrinter. Från att vara vetgirig student till att försöka bli entusiasmerande tutor, mentor och föreläsare. Men framförallt talar Poul om glädjen att vara läkare! 
 • 19:05 – 19:30 Matilda Lundblad är specialist i allmänmedicin, doktorand i idrottsmedicin
  och ingår i UEFA:s forskningsgrupp. I november försvarar hon sin avhandling om knäskador inom europeisk elitfotboll. Forskar med lagläkare Ricard Pruna på muskelskador i FC Barcelonas A-lag.
  Ingår i Svenska fotbollsförbundets medicinska kommitté, är ordförande i Idrottsmedicin Väst. Matilda är medicinskt ansvarig i IF Elfsborg och Kopparberg Göteborg FC och har flera landslagsuppdrag. Vid sidan om sin idrottsmedicinska karriär brinner Matilda för jämställdhet där hon i sällskap av profiler som Pia Sundhage fått pris för sina insatser för jämställdhet inom idrotten av GIH. Matilda brinner för att effektivisera vården med modern teknik. Har tillsammans med sin fru, landslagsspelare Frida Lundblad (fd Höglund), skapat de populära och framgångsrika icke landstingsfinansierade digitala tjänsterna urinkollen.se och borreliakollen.se som automatiserar processen för diagnos och behandling av kvinnor med återkommande urinvägsinfektion och hudborrelia.
 • 19:30 – 20:00 Fikapaus
 • 20:00 – 20:25 Jill Taube är psykiatriker med stor vurm för goda levnadsvanor och kallar sig ibland Folkhälsopsykiatriker trots att sådana ännu inte finns! Nästan ända sedan hon blev specialist har det kliniska arbetet kombinerats med andra uppdrag och projekt och eget företagande med en gemensam nämnare - vikten av goda levnadsvanor för bättre psykisk hälsa. Jill började läkarlinjen 28 år gammal – efter Högskoleprovet med gott resultat var barndomsdrömmen nåbar. Det gick några år från upprop till specialistexamen i psykiatri. Men kände sig efter ett tag som färdig specialist instängd, tyckte också att hon stängde in patienterna i ett stelt och patriarkalt förhållningssätt. Hon som doktor skulle bestämma vad som var bäst, vad patienten själv ville eller hens resurser hade hon inte lärt sig att väga in. Två möten fick henne att stanna upp och gav en putt till det som kom att bli hennes inriktning. Men … det visste hon inte då. Kom och lyssna om de två patienterna hon mötte och hur det gick sedan! Jill kommer också att bjuda upp till en enkel pausdans.   
 • 20:25 – 20:45 Avslutning och prisutdelning i kvällens tävling

 

Välkommen till Karriärkvällen i Göteborg!

Arrangör                                                  Partner

                           

Kvällens utställare

                

                               

                                           

                                          

Besök våra utställare och vinn fina priser!

Bokningstyp Antal Pris / Antal

Boka din plats på Karriärkvällen i Göteborg

OBS! Karriärkvällen är gratis för läkare men vid utebliven närvaro debiteras 200 kr + moms. Sista avbokning den 11 oktober.