Karriärkväll i Göteborg

Karriärkväll i Göteborg

Måndag, 19 november 2018 klockan 16:00

Scandic Crown, Polhemsplatsen 3, Göteborg

Kostnadsfritt för läkare!

För dig som söker inspiration och nya utmaningar!

På Läkartidningens Karriärkvällar har du möjligheten att lyssna på och inspireras av kollegor som på ett personligt sätt berättar om sina karriärval och vägar genom livet. I pauserna finns flera arbetsgivare på plats för frågor och tips som du kan ha nytta av på din egen väg i karriären. 

                               

Kvällens talare

Program den 19 november 2018

Moderator: Docent Pelle Gustafson, med. redaktör på Läkartidningen.

  • 16:00 – 17:00 Registrering, mat och mingel
  • 17:00 – 17:10 Inledning moderator
  • 17:10 – 17:35 Pelle Gustafson är tumör- och traumaortopeden som blev chef som blev försäkringsbolagstjänsteman. Efter många år som ortoped i Lund, där han sysslade med onkologisk ortopedi blev han 2007 klinikchef. Vid sammanslagningen av sjukhusen i Malmö och Lund 2010 tog han rollen som biträdande klinikchef. Sedan 2012 är han chefläkare i Löf och ansvarar där för det skadeförebyggande arbetet. Han är sedan 2013 också en av Läkartidningens medicinska redaktörer.
  • 17:35 – 18:00 Petra Peterson gick gymnasiet i Swaziland, södra Afrika och utbildade sig sedan till läkare i Italien. Hon gjorde ST i ÖNH-sjukdomar på Karolinska, Huddinge men efter en randning på kliniken för Rekonstruktiv Plastikkirurgi fick hon en ST-tjänst där och inriktade sig på Ansiktsmissbildnings-kirurgi. Idag är hon patientflödesansvarig för Läpp-, käk- och gomspaltsteamet på Karolinska, Solna och arbetar som volontär för Operation Smile, främst i Afrika.
  • 18:00 – 18:40 Fikapaus
  • 18:40 – 19:05 Karin Wahlberg ville bli lärare, och utbildade sig i humanistiska ämnen och arbetade tio år i skolan. Sedan flyttade hon och blev arbetslös. Maken är läkare, hon blev inspirerad och började läsa medicin. Under arbetsmässigt tuffa år på kvinnokliniken i Lund fick hon en dag en idé till en kriminalroman, som kom ut 2001. Det har blivit många böcker i olika genrer sedan dess. Karin fortsatte att vara gynekolog- och förlossningsläkare, fast deltid, eftersom det är ett roligt och mindre ensamt arbete än att vara författare.
  • 19:05 – 19:30 Nicholas Aujalay, specialist i akutsjukvård. Utbildad i USA, verksam i Sverige vid Mälarsjukhuset Eskilstuna, Akademiska Sjukhuset i Uppsala och Akutläkarbilen i Stockholm. Vice Ordförande i Svensk Förening för Akutsjukvård. Gjorde grundläggande soldatutbildning för internationell insats i Göteborg sommaren 2012 (GSU-Int). Han har därefter gjort utlandstjänstgöring under Mali 05 våren 2017. Kommer ffa allt att prata om sin militära erfarenhet och svarar gärna på frågor om sin karriär i övrigt.
  • 19:30 – 19:45 Bensträckare
  • 19:45 – 20:10 Eva Dencker Vansvik är specialist i psykiatri. Hon har arbetat flera år i läkemedelsindustrin som medicinsk rådgivare och Medical Director. Under sina år i läkemedelsindustrin deltog hon i både svenska och internationella studier samt skapade flera samarbetsprojekt mellan industrin och sjukvården. Numera arbetar Eva som medicinsk chef på WeMind som är Sveriges näst största privata vårdgivare inom psykiatri.
  • 20:10 – 20:30 Avslutning och prisutdelning i kvällens tävling

 

Välkommen till Karriärkvällen i Göteborg!

Arrangör                                                  Partner

                           

Kvällens utställare

                

                   

Besök våra utställare och vinn fina priser!

Bokningstyp Antal

Boka din plats på Karriärkvällen i Göteborg

OBS! Karriärkvällen är gratis för läkare men vid utebliven närvaro debiteras 200 kr + moms. Sista avbokning den 12 november.