Vinn fler offentliga upphandlingar som certifierad leverantör

Vinn fler offentliga upphandlingar som certifierad leverantör

Onsdag, 11 november 2020 klockan 09:00

Scandic Opalen, Engelbrektsgatan 73, Göteborg

Tycker du att det är svårt att vinna offentliga upphandlingar? Kan certifieringen ibland upplevas som ett hinder eftersom ditt anbud blir ”dyrare” än icke-certifierade leverantörers? Vill du öka lönsamheten i er offentliga affär? Då är detta ett gyllene tillfälle för dig!

Vårt mål är att du som certifierad leverantör ska vinna fler upphandlingar, därför är vi mycket glada att kunna erbjuda kostnadsfria informationsträffar med upphandlingsexpert Magnus Josephson. Informationsträffarna äger rum i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Syfte

Syftet med dagen är att du ska få kännedom om vad som kan ge dig störst fördelar som certifierad leverantör i offentliga upphandlingar. Du kommer att känna dig tillräckligt säker och påläst för att skriva bättre och vinnande anbud. Magnus ger dig kunskap om en metod som du kommer kunna dra nytta av direkt, och resten av ditt liv, som representant för en leverantör till offentlig sektor.

Du kommer steg för steg få all den kunskap du behöver om metoden som hjälper dig att:

 • Vinna fler upphandlingar tack vare att du är certifierad
 • Påverka de kommande upphandlingarna på rätt sätt enligt LOU
 • Få längre avtal och ökad lönsamhet i din affär med offentlig sektor
 • Börja vinna på kvalitet (slut på lägsta priskonkurrensen)
 • Fatta rätt strategiska beslut som ledande person

Program

09.00 Fika

09.25 SBSC hälsar välkomna

09.30 Pass 1

 • Hur kan certifieringen göra att du vinner fler upphandlingar och hur blir det lättare att vinna mot icke-certifierade leverantörer?
 • Vad kan du som ledningsperson göra för att vinna fler offentliga upphandlingar?
 • Vilka regler gäller enligt LOU gällande krav på certifiering?
 • Hur kan du använda dessa regler till din och kundens fördel?
 • Kunden vill upphandla en certifierad leverantör – vilka möjligheter har du att påverka upphandlingen?

11.30 Lunch

12.30 Pass 2

 • Du vill sälja mer på kvalitet och inte fokusera på lägsta pris – hur börjar du? Och vad är nästa steg?
 • Varför är de flesta säljmöten bortkastad tid – och vad kan du göra åt det?
 • Vad skiljer ett bra anbud från ett vinnande anbud? Så säljer du på ett papper!

15.00 Vi rundar av dagen

Ledare

Magnus Josephson är en av Sveriges mest efterfrågade konsulter och föredragshållare inom offentlig upphandling och affärer med offentlig sektor. Han är jurist och affärsrådgivare till över 400 företag och offentliga verksamheter som berörs av LOU sedan 25 år. Med kursen har han hjälpt kunder att vinna affärer för sammanlagt 18.5 miljarder kronor de senaste sex åren och har utbildat mer än 1 000 företag i tio länder.

För vem passar informationsträffen?

Dagen passar dig som arbetar strategiskt med offentliga upphandlingar hos en SBSC-certifierad leverantör. Vi tror att du är vd, försäljningschef, anbudsspecialist eller liknande och ser vikten av att kunna skriva vinnande anbud.

Bokning

Välkommen med din bokning till denna informationsträff. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och erbjuder därför ett begränsat antal platser för att kunna säkerställa avstånd mellan deltagarna i lokalen. Vi förbehåller oss rätten att ändra lokal om vi anser att det behövs för att följa riktlinjerna. Deltagandet är kostnadsfritt.

Max 2 st deltagare per företag.

Observera att informationsträffen riktar sig till dig som är vd, försäljningschef, anbudsspecialist eller liknande. Vid fullbokat event förbehåller vi oss rätten att avboka eventuella deltagare som inte tillhör målgruppen.

Redan nu är intresset så stort att ett eller flera tillfällen är fullbokade. Vi undersöker därför möjligheten att så fort som möjligt anordna ytterligare tillfällen. De som har anmält intresse och står på väntelista har då företräde. Gör en intresseanmälan nedan så återkommer vi med besked om fler datum.

Varmt välkomna!

Bokningstyp Antal Pris / Antal
Fullbokat