event-cover-image
Ginprovning med Örjan Westerlund

Ginprovning med Örjan Westerlund

Lördag, 8 maj 2021 klockan 16:00

Online via ZOOM, Borlänge

 

EXTRA EXTRA! 
Då intresset är stort för denna provning har vi beslutat att utöka den så fler får plats!

 

Äntligen är det dags för den efterlängtade Ginprovningen! Den var ju planerad till våren 2020 egentligen men Corona satte käppar i hjulet och vi valde att skjuta på provningen – tills nu!

Med ett antal zoomprovningar i ryggen känner vi oss nu redo att köra även denna provning online. Fast ’provning’ är ett lite inkorrekt namn – En Gin Upplevelse passar bättre!

Förutom att få möjligheten att jämföra sju olika gin mot varandra så kommer även kvällens värld, den eminente Örjan Westerlund, att lära oss hur man fixar den perfekta GT:n!

Förutom att Örjan vann tävlingen Årets Gin & Tonic 2019 så titulerar han sig som whiskyguru, GINekolog och har skrivit en rad böcker i ämnena sprit och öl. Den bok som kanske 

passar bäst denna afton är hans ’Gin – en kärlekshistoria’ som är ett fyrverkeri av givna och udda fakta om gin, mängder av recept samt både köp- och blandningstips.

Om du vill vara förberedd inför denna provning så erbjuder SMAD - tillsammans med Örjan, er medlemmar att köpa boken ’Gin – en kärlekshistoria’ till ett väldigt bra pris. Självklart är den då också signerad!

Du beställer boken genom att Swisha 228 kr till 070-9937047. Uppge ditt namn och adress samt skriv att du är medlem i SMAD så kommer boken direkt till din brevlåda!

En Ginupplevelse som sparkar igång våren!

Den här provningen är den ultimata sommarprovningen du inte vill missa! Vi har satt ihop ett paket med sju olika gin och andra drycker som behövs för att skapa den perfekta GTn! Det enda du själv behöver ordna är glas, is, en citron och en grapefrukt - och råkar du ha några droppar Angostura Bitter Orange hemma så är du i hamn!

I paketet finns:

  • 2 cl Botanist Gin 46%
  • 2 cl Hven Navy Strength Gin 57,1%
  • 2 cl Edinburgh Gin Navy Strenghth Cannonball 57,2%
  • 2 cl Hendrick’s Gin 44%
  • 2 cl Stockholms Bränneri 40%
  • 10 cl Hernö Blå 40,5%
  • 10 cl Purity Craft Nordic Old Old Tom Organic 43%
  • 1 Schweppes Pink Pepper
  • 1 Schweppes Spritz Mixer
  • 1 flaska med 3 cl Röd Vermouth + 3 cl Campari Bitter

Kvällens provningsledare: Örjan Westerlund


Hålltider:
Lördag 8/5 - Provningen startar kl 16:00 och pågår cirka två timmar.


Provningen begränsas till 140 deltagare. Tid & plats: lördagen den 8/5 kl 16.00 via ZOOM. Länk till provningen kommer att skickas ut två dagar innan provningsdagen - det är bara att klicka på den länken och följa anvisningarna.

Medlemmar anmäler sig genom inbetalning enligt nedan. 

Sista bokningsdag är måndag den 26/4 2021


Gäster:

Gäst till medlem anmäls på gast@smad.se senast den 19/4.  Om gästen får plats till provningen, meddelas detta via mail. Betalning för gäst skall därefter ske snarast.

Priset för provande gäst är 370:-
Priset för provande gäst inkl middag: 620:-

Provningen sker digitalt och drinkpaketet samt ev bokad middag kommer att  distribueras i god tid innan provningen. Mer information kring detta skickas separat till deltagarna vid denna provning.


Meny som erbjuds som Take-Away är följande:

Förrätt: Grön sparris med ägg och tryffelhollandaise.

Varmrätt: Sotad röding med blomkålspannacotta, färsk potatis samt ramslökssås.

Dessert: Rabarberpaj med vanilj och kardemumma moussé.

Bokningstyp Pris Antal Pris / Antal
Det går inte längre att göra bokningar till eventet