Dunrossdagen 2019

Dunrossdagen 2019

Lördag, 16 november 2019 klockan 16:00

Arken Hotell & Spa, Oljevägen 100, Göteborg

Välkommen till Dunrossdagen 2019

Söndag 17/11 8.30-16.30

Det känns fantastiskt kul att återigen bjuda in alla våra föreningar till vår årliga Dunrossdag. Precis som förra året äger själva Dunrossdagen rum på söndagen, men i och med att vi har en hel del som kommer från Stockholm och andra orter kommer vi likt lördagskvällen ordna ett föredrag efter att middag serverats. Middagen bekostas av föreningarna själva.

I år kommer lördagskvällen kommer att bjuda på en föreläsning av Emma Green, tidigare höjdhoppare med fina meriter från SM, EM och VM och Camilla Kallin, före detta elittränare och ledare inom badminton och friidrott med såväl internationella som nationella uppdrag. Emma och Camilla kommer att bjuda på föreläsning ”Prestera med glädje”, där ni kommer att få ta del av Green & Kallin modellen som används för att prestera i livets alla delar, såsom att gå till jobbet en måndagsmorgon, hoppa VM-final i höjdhopp eller att ta hand om en träning för barn eller ungdomar. Modellen är skapad utefter Emma och Camillas erfarenheter blandat med den senaste forskningen på hjärnan. Modellens huvudtes är att det skall vara lätt att göra rätt och känslan skall vara att vi gör varandra bra!

Vill ni veta mer om Green & Kallin kan ni läsa mer på deras hemsida http://greenkallin.com

I år kommer vi att dra nytta av den oerhörda kunskap som finns ute bland våra föreningar och låta några av dessa föreningar berätta om sina framgångshistorier och de utmaningar de har och har haft på vägen. Vi vet att vi har många fler föreningar som vill dela med sig av sina idéer och sitt arbete och det kommer fler möjligheter på kommande Dunrossdagar.

Vi inleder söndag förmiddag med att Stiftelsen berättar om vad som skett och sker hos dem. Därefter kommer Emma Fagerstrand från Barnrättskonsulterna att föreläsa om Barnkonventionen. Vad menas med att barn har mänskliga rättigheter? Vad görs redan i linje med Barnkonventionen och vilka utmaningar finns? Hur kan barnkonventionen bli ett konkret verktyg för ledare, tränare och styrelser i idrottsföreningar? Seminariet innehåller även praktiskt arbete i olika fallbeskrivningar.

På eftermiddagen finns 12 olika seminarier att välja på. Varje seminarium är cirka 75 minuter och innehåller såväl föreläsning som möjlighet att ställa frågor och diskutera ämnet.

När ni anmäler er väljer ni även vilka seminarier ni vill gå på. Notera att det finns ett begränsat antal platser på varje seminarium, varför det kan vara bra att anmäla sig fort och boka in sig på de seminarier man vill gå på. Varje förening har möjlighet att skicka två personer på Dunrossdagen. Om ni vill skicka fler personer hör ni av er till stödansvarige Jan Juhlin (jan.juhlin@stiftelsendunross.se). Notera att länken ni fått kan användas av andra personer i föreningen.

Även i år har ni möjlighet att resa för rabatterat pris på MTR Express. Dunrosståget avgår från Stockholm 12:43 och är framme i Göteborg 15:55. Tåget hem går 18:05. Om ni anger Dunrossdagen som värdekod får ni 10% rabatt på resorna. 

När man bokar in sig på dessa tåg ingår även buss från centralen till Arken t.o.r. Vad gäller bokning av hotellrum på Arken gör ni detta själva genom att ringa till Arkens reception 031-726 25 08 och ange Dunrossdagen. Kostnaden för ett dubbelrum är 644:-/person och ett enkelrum kostar 690:-/person. Frukost ingår.

 Dunrossdagen är kostnadsfri, men resa och logi betalas av respektive förening. Ankomstregistrering börjar 07.45. Om man anmält sig och uteblir debiteras föreningen 450:-.

Seminarier

Våga va dig själv (Stiftelsen VVDS): Bakgrunden till Våga va´dig själv!!! är Familjen Falkbäcks väg efter traumat då deras trettonåriga dotter Lindas självmord efter sexuellt övergrepp, misshandel och dödshot.

Sedan starten 2005 har Våga va´dig själv!!!  samarbetat med Stiftelsen Dunross, ett samarbete som lett fram till bland annat 38 läger för ca 1500 ungdomar från hela landet i åldern 12-16 år.

Våga va´dig själv!!! Använder en proaktiv förebyggande arbetsmodell och skapar aktiviteter där ungdomarna möts, trivs och växer. En arbetsmodell som även idrottsföreningar kan inspireras av.

Diplomerad förening (hålls av IFK Viksjö): Svenska Fotbollförbundet har under en tid arbetat med ett projekt som heter Diplomerad Förening som syftar till att stärka föreningar genom tydliga processer. Diplomerad förening kan sägas vara en slags ISO-certifiering för idrottsföreningar. Under seminariet kommer Mattias att berätta om projektet, syfte samt hur man kan arbeta med det.  

Skärvor (Lifvergren Andersson): Per Lifvergren och Jonas ”El Choko” Andersson berättar om sina omtumlande livsresor inom sig själva och till andra sidan jorden. Drömmar och förväntningar om framtiden kan krossas, men kan råka ur för orättvisor och övergrepp, människor kan bli till spillror, skärvor av omständigheterna. Under föreläsningen berättar Jonas och Per om hur de hamnat där de är idag och även hur de kan stötta föreningar i arbetet med att skapa starka barn- och ungdomar.

Sunda värderingar, fotbollskvalitet och socialt ansvar (Sundbybergs IK): Det hela började med en önskan om att en vanlig fotbollsklubb kunde få ägna sig åt att lära ut just fotboll och inte bara administration och akut problemlösning. Idag ser vi ett kansli som kan fokusera på fotboll mer än någonsin. Allt tack vare den strukturerade och effektiviserade arbetsmiljön som sakta men säkert byggts upp under de senaste åren.

Fair play på nätet (Henrik Pallin): Online är man alltid representant för klubben och våra nätvanor påverkar klubbens verksamhet.Instagram, Snapchat och Facebook är en naturlig del av ungas vardag. Rykten och spekulationer som tidigare aldrig lämnade omklädningsrummet får snabbt spridning och fäste i sociala medier. Att som missnöjd spelare eller förälder skriva om sin upplevelse på nätet är enkelt. Men vilka blir följderna?

Hur skapar vi Framtidens Stjärnor (Stenungsunds HK): En organiserad förening med struktur, riktlinjer och engagemang ger barn och ungdomar möjlighet att växa, i sin egen takt, till det som de själva strävar efter. Oavsett om man blir/är elitspelare eller breddspelare är glädjen en gemensam känsla inom idrotten och kan föreningen skapa trygghet, respekt och glädje kan vi också skapa Framtidens Stjärnor

Från bredd till elit - går det att kombinera? (BK Häcken): BK Häcken bedriver en geografiskt lokal breddverksamhet för ungdomar på Hisingen samtidigt som föreningen bedriver en elitverksamhet på herrjunior och herrsenior. Går det att kombinera? Hur gör man? BK Häcken presenterar hur breddverksamheten bedrivs och är tänkt att bedrivas med bland annat uppstart av ny årskull, relationer och samarbeten med närliggande föreningar, föreningsutveckling, spelar-och ledarutbildning, föreningens socialråd ”Bikupan” för stärkande idrottsmiljö samt hur nominering till elitverksamheten görs.

Att leva som vi lär (AIK Fotboll): Många föreningar har devisen "Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt" men lever vi som vi lär? AIK Fotboll har sedan en tid ändrat inriktning på sin barn- och ungdomsverksamhet och förklarar här grunden till sitt beslut. Under seminariet lyfter AIK fram vikten av att förstå olika dynamiska samband inom barn- och ungdomsidrott och berör även hur många traditionella metoder och modeller skjuter snett och missar målet när det gäller att ha en bra inlärningsmiljö för barn- och ungdomar. Seminariet kommer också att belysa hur man kan genomföra en icke-linjär pedagogik i praktiken.

Från nykomling till SM-final (Högsbo Basket): Genom noggrant och enträget arbete har föreningen lyckats skapa en stark förening som utvecklas positivt år efter år. Föreningen tog tillvara på sin historia, samtidigt som man vågade agera på andra sätt än man ”alltid gjort”. Under detta seminarium förklarar Högsbo hur man har arbetat och vad framtidsvisionerna är.

360 graders värdegrundsarbete med fokus på spelarens vardag på plan, på stan och hemma (Västerhaninge IF). Följ hur Västerhaninge IF har valt att jobba i nära samarbete med ledare, föräldrar och socialen för att komma åt de behoven spelarna har i sin vardag. Barnkonventionen har stått i fokus för föreningens arbete och genom samarbetet med Röda Korsets Ungdomsförbund har spelarna fått bli experter på sina rättigheter och ledarna på att förstå hur de kan möta upp sina skyldigheter.   

Bokningstyp Antal Pris / Antal

Dunrossdagen

Få kvar
Pass 1 är från 13-14.15
Pass 2 är från 14.45-16

Notera att alla seminarier är kostnadsfria.

Möjliga tillval:

Våga va dig själv Pass 1
Våga va dig själv Pass 2
Diplomerad förening Pass 1
Diplomerad förening pass 2
Skärvor Pass 1
Skärvor Pass 2
Sunda värderingar, idrottskvalité och socialt ansvar Pass 1
Sunda värderingar, idrottskvalité och socialt ansvar Pass 2
Fair Play på nätet Pass 1
Fair play på nätet Pass 2
Från nykomling till SM-final Pass 1
Från nykomling till SM-final Pass 2
Hur skapar vi framtidens stjärnor Pass 1
Hur skapar vi framtidens stjärnor Pass 2
Från bredd till elit - går det att kombinera Pass 1
Från bredd till elit - går det att kombinera Pass 2
Att leva som vi lär Pass 1
Att leva som vi lär Pass 2
360 graders värdegrundsarbete Pass 1
360 graders värdegrundsarbete Pass 2