Digital samvaro

Fredag, 15 november 2019 klockan 11:30

Clarion Hotel Gillet, Dragarbrunnsgatan 23, UPPSALA

Välkommen till en lunchföreläsning med Anja Hirdman den 15 november.

Umgänge via skärmar både liknar och skiljer sig från fysiska möten. Det hämtar näring ur vårt behov av att umgås, men styrs av algoritmer. Dagens medier överför sinnesintryck som påverkar människans känsloerfarenheter och förmåga att umgås med andra. De är rum fyllda av känslor och platser för social interaktion som formar och omformar våra relationer, till oss själva och andra.

Under "Digital samvaro" pratar Anja Hirdman om hur medieteknologi påverkar och bestämmer hur våra relationer ser ut - hur vi umgås, vad vi pratar om, våra vardagsrutiner och gemensamma traditioner. Hon berättar vad de dessa digitala rum för med sig för särskilda erfarenheter av gruppen och jaget och besvarar frågor som vad innebär det snabba överförandet och den ökade närvaron av andra för känslans smittande? Och vilka spår kan denna samvaro kan sätta i den kännande kroppen framför skärmen?

Föreläsaren Anja Hirdman, är medieforskare och professor i medie- och kommunikationsvetenskap vid Stockholms universitet. Hennes forskningsområden rör medier, bilder , representationer av kön och klass, känslor och bilders betydelse. Hon har bland annat skrivit böckerna ”Döden i medierna; Våld, tröst och fascination” (2012), en antologi som tittar på hur döden framträder i nyheter, i underhållning och på internet samt hennes senaste bok ”Känslofyllda rum” (2018) om känslors betydelse i medier för hur vi formar våra attityder, vår känsla inför andra och oss själva.

Medlemmar går gratis, men även du som inte är medlem i Marknadsföreningen i Uppsala kan gå på eventet. Då kostar det 200 kr och kommer på faktura. Lunchen serveras från 11.30 och föreläsningen börjar 12.00.

Obligatorisk anmälan för samtliga. Anmäl dig via länken nedan. En bokningsbekräftelse skickas till din angivna e-postadress efter anmälan. Där hittar du en QR-kod som du ska visa upp vid incheckningen vid eventet.

Välkomna!

 

Villkor för avanmälan
Om du inte kan komma, avboka din plats via länken i anmälningsmailet senast 48 timmar innan eventet. Vi debiterar en no-show-avgift på 200 kr för de som inte har avanmält sig och inte checkat in hos vår representant på eventet. Genom att boka deltagande godkänner du detta villkor.

Bokningstyp Pris Antal Pris / Antal

Medlem

0,00 SEK

Partner medlem

0,00 SEK

Icke medlem

200,00 SEK

inkl. moms 25%

Gästkort

0,00 SEK