Blogg eller Podd eller båda?

Blogg eller Podd eller båda?

Flera tillfällen

Worklandia Ab, Östra Esplanadgatan 7, MARIEHAMN

Har du hört att bloggen är död? Kanske hörde du det redan för 5 år sedan. Faktum är att många bloggar i allra högsta grad är levande. De som orkar uppdatera regelbundet, utvecklas och bygga relationer till sina läsare har många och trogna läsare. 

För många har bloggläsandet ersatts med eller kompletterats med poddlyssnande. Många drömmer också om att skapa sin egen podcast. Medan andra knappt vet vad en podd är för något. 

Funderar du på att börja blogga, men vill inte bli en av dem som har en halvdöd blogg som uppdateras en gång i halvåret? Funderar du på hur din blogg kan stödja ditt företagande och skapa mervärde för dina potentiella kunder Kanske är du även nyfiken på poddvärlden; hur ser den ut, hur gör man, hur fungerar det att spela in en podd och vad bör man tänka på om man planerar att starta en podd. 

Kvällen inleds med föreläsning sedan skissar du på dina egna idéer och vi diskutera i grupp utifrån deltagarnas frågeställningar gällande planeradet av en blogg eller podd. Du kommer att gå från föreläsningen med konkreta råd och tips så att du kommer vidare. Ta med papper och penna eller dator för att föra anteckningar.

 

Företag + blogg = sant

Bloggaren Alexandra Grahn berättar om hur företag kan skapa relevant och intressant innehåll till kunder och potentiella kunder genom att blogga. Alexandra har en bakgrund som journalist och älskar allt som har med bloggar och kommunikation på sociala medier att göra.

Hur ska man tänka kring bloggande, hur skriver man så att folk faktiskt vill läsa och hur kommer man på vad man ska skriva om? I korthet handlar det om hur man får till en bloggartikel med en rubrik som väcker nyfikenhet och skriver texter så att läsaren fastnar.

Kom med du som har funderat på att starta en företags- eller föreningsblogg eller redan har en och vill ha nya tips och idéer. ”Det handlar om att sätta den du vill kommunicera med och väcka intresse hos i första rummet – aldrig ditt eget företag och dina produkter”

Alexandra Grahn föreläser tisdag 12.2 kl 18:00 

 

Podcast - den nya bloggen? 

Vad ska man tänka på om man planerar att starta en podcast? Konkreta tips och råd från Jennifer Sandström som har startat upp två poddar och även medverkat som gäst i flera. Jennifer ger dig tipsen du behöver så du inte själv gör de misstag som hon gjort! Under föreläsningen finns möjligheter att ställa frågor till Jennifer samt att börja planera sin egen podcast.

Jennifer är uppvuxen i norra Sverige men en längtan om att se och uppleva mer fick henne att resa världen över för att till slut hitta sin finska kärlek som tog henne till Helsingfors. Där jobbar hon idag med digital marknadsföring som egenföretagare. Hon skapar bl.a. innehåll (text och foto) både till kunder och sin egna blogg, jobbar med sökoptimering och hjälper företag att nå ut och öka konverteringen. Jennifer föreläser över videolänk.

Jennifer Sandström föreläser tisdag 26.2 kl 18:00

Bokningstyp Antal Pris / Antal

Tema blogg tisdag 12.2 kl 18-21. Pris 40 euro (inkl moms)

Tema podcast onsdag 26.2 kl 18-21. Pris 40 euro (inkl moms)

Tema podcast och blogg, båda tillfällena. Pris 60 euro (inkl moms)

Dela