event-cover-image
Att samtala - Grund i motiverande samtal (MI) för yrkesutövare

Att samtala - Grund i motiverande samtal (MI) för yrkesutövare

Onsdag, 17 februari 2021 klockan 14:00

Zoom, digital träff

Samtal med grund i Motiverande Samtal (MI) för yrkesutövare – för dig som arbetar med förändringsarbete och att motivera.

Under föreläsningen får du en inblick i hur MI fungerar och känna på ett MI-samtal och prata kring motstånd, lyssnande och hur det går att minska risk för missförstånd och konflikt. Och självklart öka motivation och chans till förändring. Föreläsningen ger dig en rad verktyg att använda så snart du lämnar föreläsningen.

Motiverande samtal (MI) är ett mjukt sätt att prata för att hindra konflikt och öka motivation och förändring hos den du pratar med. MI används idag över hela världen och inom många branscher. Denna föreläsning riktar sig mot dig som är intresserad av MI som verktyg i ditt yrke. Kanske arbetar du inom vård, skola, missbruksvård, arbetsförmedling, som ledare eller kollega.

Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet eller kunskap av MI.

Upplägg

Under föreläsningen får du en inblick i hur MI fungerar och känna på ett MI-samtal och prata kring motstånd, lyssnande och hur det går att minska risk för missförstånd och konflikt. Och självklart öka motivation och chans till förändring.  Föreläsningen ger dig en rad verktyg att använda så snart du lämnar föreläsningen.

Under hela utbildningen blandas teori, föreläsning, övning, frågor och diskussioner.

Sista delen är dedikerad till deltagarfrågor och de funderingar du kanske hade med in i utbildningen eller som uppstått under tiden. Du kan lyfta frågor eller case som du vill prata om med utgångspunkt i MI. 

För att alla ska få möjlighet att ställa frågor eller bolla funderingar, är max antal deltagare 20 personer. 

Bra att veta

Alla deltagare behöver använda varsin enhet (dator, platta, telefon) med mikrofon och kamera.

När du anmält dig får du ett bekräftelsemail. Några dagar innan själva föreläsningen får du ett mail med länk till Zoom.

Har du tidigare inte använt Zoom, ladda ner och testa här. Självklart finns jag till förfogande för att testa zoom om du inte gjort det tidigare, det är bara att du hör av dig så hittar vi en tid till ett test. Hör av dig i god tid.

Ladda ner zoom via länken nedan. Zoom är gratis.
https://zoom.us/

Sagt om tidigare kurser

"Jag fick flera ”aha” moments där jag upplevde att detta skulle jag verkligen kunna applicera på samtalen"

"Bra med konkreta tips och övningar"

"Jag har fått med mig många bra verktyg som jag kan använda varje dag både i arbetet och hemma."

Förkunskaper

Inga förkunskaper behövs.

För dig som vill läsa på och lära mer om Motiverande Samtal, har Be:spire samlat en del tips på gratis nerladdningsbart material, boktips och videos. Klicka dig vidare till tipsen, länk här.

Josephine Hedlund

Josephine Hedlund föreläser, utbildar och arbetar som moderator. Allt med Motiverande Samtal som grund. Hon brinner för att skapa varmare samtal och bättre relationer. Om det så än är på jobbet, i familjen, relationen eller mellan människor som inte känner varandra. 

Exempel på personer Josephine utbildat och föreläst för är: behandlingsassistenter, familjebehandlare, kuratorer och psykologer på BUP, tonårsföräldrar, personal på arbetsmarknadsenhet, jobbcoacher, bankpersonal och receptionister.

VIll du veta med om Josephine Hedlund & Be:spire, klicka här.

Välkommen!

 

Bokningstyp Pris Antal Pris / Antal

395,00 SEK

inkl. moms 25%

Dela