Åsebo RS Bokningssida

Åsebo RS Bokningssida

Åsebo Ridsällskap, Mästerbo 34, Folkärna

Terminsstart vecka 33!

Viktig information angående Covid-19

Många får det svårt ekonomiskt på grund av Covid-19 och därför ger vi nu våra medlemmar möjligheten att dela upp terminsavgiften på tre eller fler gånger till hösten. Är du intresserad av detta kontakta kansli@asebo.se 

Info:

​Medlemsavgift:  Betalas en gång om året, i samband med att du bokar din ridplats för vårterminen. I medlemsavgiften ingår en idrottsförsäkring. Den gäller för olycksfallsskada som drabbar den försäkrade under deltagande i aktivitet som ridskolan anordnar. Samt färd till och från aktivitet.

​Bokningsavgift: Betalas när du bokar din plats för ridning. Detta gör att du får en garanterad plats för kommande ridtermin. Pris: 500 kr. Bokningsavgiften dras sedan av från terminsavgifen.

​Terminsavgift: Faktureras ut i augusti till de som betalat bokningsavgift. Bokningsavgiften dras av från terminsavgiften. 

Exempel: 

Medlemsavgift Junior (en gång/år): 200 kr + Bokningavgift 500 kr = 700 kr.

​Terminsavgift Junior (faktureras ut): 140 kr x 19 (ridtillfällen) = 2660 - 500 kr (bokningsavgift) = 2160 kr. 

Om du redan rider på Åsebo RS:

För att du ska kunna behålla din plats på ridskolan måste du boka den. Genom att du har betalt bokningsavgiften har du bekräftat att du vill fortsätta rida till hösten. Har du inte betalt plockas du bort från ridlistan. Detta bokningssytem är till för att vi ska kunna sätta ihop ridgrupperna i tid och veta vilka som vill fortsätta rida. Bokningsavgiften dras sedan av från terminsavgiften, så den totala summan för ridningen är den samma som alltid. Har du bokat betalas EJ bokningsavgiften tillbaka. Välkommen tillbaka i höst!

Om ni har en obetald faktura från föregående termin plockas ni automatiskt bort från ridlistan tills det att den är betald. 

OBS! Om ni rider fler än en gång i veckan, kom ihåg att boka en bokningsavgift/ridtillfälle. 1 bokningsavgift/elev/ridtillfälle. 

Ny hos Åsebo RS?

Vill du börja rida hos oss? Vad roligt! Här bokar du en plats på ridskolan. Dessa 500 kr gör det sedan möjligt för dig att prova på att rida 4 gånger (gäller Lekis och Juniorgrupp) och 2 gånger (Vuxengrupp och Specialgrupper) innan du bestämmer dig för att fortsätta eller ej. Detta gäller endast för nya ridande. Vill du fortsätta rida faktureras då resterande av termien. Bokningsavgiften dras av från terminsavgiften. Har du bokat betalas EJ bokningsavgiften tillbaka.

Vill du veta mer om att börja rida så kan du trycka på länkarna nedan för att komma till vår hemsida:

https://www.asebo.se/vijobbarhar/

https://www.asebo.se/Ridskolan/varaolikaridgrupper/

https://www.asebo.se/Priser2020/

https://www.asebo.se/Medlemsinfo/aseborshistoria/

OBS! Som ny ridande måste du betala medlemsavgift. Detta för att du bland annat skall vara försäkrad när du rider hos oss.

OBS! Om ni rider fler än en gång i veckan, kom ihåg att boka en bokningsavgift/ridtillfälle. 1 bokningsavgift/elev/ridtillfälle. 

Priser 2020:

För att veta vad en hel termin kostar så ta priset gånger antal tillfällen. Vårterminen är 22 tillfällen och höstterminen 19 tillfällen.

Ordinarie terminsavgifter:

4-6 år Ridlekis: 105 kr/gång

Max 6 stycken/grupp, 1 h.

7 år och uppåt Juniorgrupp: 140 kr/gång

Max 7 stycken/grupp. 40 min ridning + 40 min teori, varje gång!

Senior: 195 kr/gång

Max 4 stycken/grupp, 45 min. Går även att rida varannan vecka.

Hopp och dressyrspecial: 205 kr/gång

Max 7 stycken/grupp. 1 h ridning + 40 min teori, varje gång!

Hoppgrupp: 205 kr/gång

Max 6 stycken/grupp, 1 h.

OBS: Vi rekommenderar att elever som rider i hoppgrupp har egen häst/ponny, eller rider två ggr/vecka i t.ex. en grupp med dressyr varannan- eller varje gång. Om eleven i hoppgrupp önskar rida ridskolehäst istället för sin egen häst/ponny skall detta meddelas en vecka innan då planering av ridskolehästarnas hoppschema är viktigt för hästarnas hållbarhet. Ni får låna ridskolehäst max 6 ggr/termin.

Dressyrspecial: 230 kr/gång

Max 3 stycken/grupp, 45 min. 

TEORI

Förståelsen för att den teoretiska delen är minst lika viktig som ridningen. Vi har sett att de barn som har större kunskaper om de teoretiska bitarna utvecklas snabbare i ridningen samt att de har ett större säkerhetstänk vid hanteringen av hästarna. 

Därför har varje juniorgrupp samt vissa hopp/dressyrspecial-grupper här på Åsebo Ridsällskap teori före eller efter sin ridlektion, varje gång! Teorilektioner håller våra otroligt duktiga och utbildade ungdomsledare i.

Från och med Höstterminen 2018 är det OBLIGATORISKT att vara med på teorilektionen om eleven är med på ridlektionen. Om eleven inte har möjlighet att vara med på teorin får heller ej eleven delta på ridletionen. Lämna återbud senast på morgonen samma dag du rider till din ridlärare så att du får rida igen. 

För de elever som rider två ggr/veckan är endast en av teorilektionerna obligatorisk!

VIKTIG INFORMATION

När du bokar in dig på ridskolan förbinder du dig också till att följa de regler som finns på ridskolan och gården samt vår policy och riktlinjer (se länk nedan).

Du kommer även som ridande att ha antingen stalltjänst någon helg eller cafétjänst någon dag 1-2 gånger per termin. Detta ingår i terminsavgiften. Vilket av dem du får beror på ålder och erfarenhet då det krävs viss rutin för att ha stalltjänst. Information om detta finns på hemsidan och café och stalltjänstlistor med datum läggs ut på hemsidan i samband med att ridgrupperna läggs ut.

Det är även obligatoriskt att sälja Salami från Delikatesskungen för samtliga ridande på Åsebo RS under höstterminen. Brochyrer med instruktioner delas ut under hösten, varje elev skall sälja minst två salamikorvar. Visste ni att 2016 sålde vi så mycket salami att vi kunde köpa en ny ridskolehäst!

Grupperna läggs ut på hemsidan ca 2 veckor innan terminsstarten. I samband med detta faktureras även terminsavgiften ut.

https://www.asebo.se/aseborspolicys/aseboridsallskappolicyochriktlinjer/

 

 

Bokar du innan 15 juni är du garanterad en plats på ridskolan. Bokningen är öppen fram till och med  30 juni . 

Bokningstyp Pris Antal Pris / Antal

Bokningsavgift

500,00 SEK

Bokning av plats på ridskolan. Bokningsavgiften betalas ej tillbaka. Observera att bokningsavgiften dras av från terminsavgiften.

Medlemsavgift Junior 2020

200,00 SEK

Upp till 18 år.

Medlemsavgift Senior 2020

300,00 SEK

Över 18 år.

Medlemsavgift Familj 2020

500,00 SEK

För dig som vill att hela familjen skall vara medlem och stödja Åsebo RS!

Dela