event-cover-image
Utbildning Cirkulär Business Model Canvas

Utbildning Cirkulär Business Model Canvas

Torsdag, 6 maj 2021 klockan 13:00

Digitalt

Välkommen till CirEko Akademi och utbildningen

 

Cirkulär Business Model Canvas

Affärsmodelleringsverktyget för en cirkulär ekonomi

Lär dig navigera och använda den nyutvecklade CBMC som styr till att utveckla cirkulära affärsmodeller.

 

med Tobias Jansson, CircularEconomy.se

 

Pris inkl material: 

1595 kr ordinarie

1295 kr för CirEko-medlemmar

 

Beskrivning 

Har du ansvar för att utveckla företagets affär? Vill du bredda din kunskap inom cirkulär ekonomi? Här är utbildningen där du får lära dig det nyutvecklade verktyget Cirkulär Business Model Canvas.

 

Utbildningens innehåll: 
– Aktuella trender inom cirkulär ekonomi
– Översikt över olika typer av cirkulära affärsmodeller med illustrativa exempel från befintliga företag
– Detaljerad genomgång av rutorna i canvasen med tilläggen som styr mot cirkulär ekonomi
– Introduktion till avdelningen "Påverkan" (ett tillägg till den ursprunliga canvasen) där affärsmodellen analyseras utifrån de förbättringar respektive de försämringar för planet och samhälle som den bidrar till
– Ingående workshop där deltagarna får använda Circular Business Canvas till att utveckla befintliga företagscase i cirkulär riktning. Workshopen avslutas med att idéer till cirkulära affärsmodeller pitchas inför gruppen.

 

Den ursprungliga Business Model Canvas är ett strategiskt verktyg för affärsutveckling som gör det möjligt att beskriva, utmana, innovera och skruva på en affärsmodell på ett lättöverskådligt sätt. Ett antal rutor med rubriker som ”Värdeerbjudande”, ”Kundsegment” och ”Nyckelaktiviteter” fylls i och en helhetsbild av logiken bakom hur ett företag fungerar målas upp. Verktyget, som används av människor världen över, har utvecklats av schweizaren Alex Osterwalder och publicerades ursprungligen i boken Business Model Generation (2010).

Nu finns Cirkulär Business Model Canvas - en variant av verktyget där rutorna innehåller listor som styr användaren mot att tänka cirkulärt och utveckla cirkulära affärsmodeller. Dessutom finns ett tillägg av rutor, en ”grund” som är designad för att analysera en affärsmodells positiva eller negativa påverkan på planet och samhälle.

Cirkulär Business Model Canvas är utvecklad på uppdrag av Tillväxtverket under hösten 2019 av Tobias Jansson (CircularEconomy.se) tillsammans med bland annat Karolina Nätterlund (SMICE/Region Jämtland Härjedalen) och Sara Klockervold (Fjällhubben). Representanter för Almi och CirEko har varit med i en referensgrupp.

Tobias Jansson har 7 års erfarenhet av att hålla workshops i cirkulära affärsmodeller för större och mindre företag, företagsstödjande verksamheter och på universitetsutbildningar. Tidigare har han utgått ifrån en kombination av den ursprungliga Business Model Canvas och andra verktyg för cirkulär affärsutveckling – det är dessa erfarenheter han tagit med sig in i utvecklingsarbetet av det integrerade verktyget Cirkulär Business Model Canvas.


Bokningsvillkor CirEko Akademi: 

Av- och ombokning:
Avbokning accepteras utan kostnad fram till fyra veckor före utbildingsdagen. Vid avbokning fyra till två veckor före utbildningsdagen debiteras halva kostnaden, därefter debiteras hela kostnaden. Det går bra att överlåta plats till någon annan på er organisation och vi behöver då namn och kontaktuppgifter till den personen. 

Betalning:
Bokad plats faktureras 10 dagar netto. Vi accepterar 30 dagars betalning. 
Andra villkor kan accepteras efter överenskommelse med CirEko. 
Fakturan mejlas i första hand och då till anmäld person eller till specifik mejladress.

Välj bokningstyp och antal
Bokningstyp Pris Antal Pris / Antal

1695,00 SEK

exkl. moms 25%

1695,00 SEK

exkl. moms 25%
Ordinarie pris.

1495,00 SEK

exkl. moms 25%

1495,00 SEK

exkl. moms 25%
Medlemspris